Samsung Galaxy S23

Samsung Galaxy S23 har nu officiellt lanserats och Samsung kickar igång 2023 med en stark omdesign för sin flaggskepps mobil serie.
Mobiltelefonen har dock framifrån en mycket liknande design som sin föregångare så det är mest baksidan som har fått en ny design.
Nu är baksidan helt plan med bara de runda kameralinserna som sticker ut från chassit.
Hos föregångaren satt de bakre kameralinserna placerade i en kameramodul men Samsung Galaxy S23 har fristående linser likt Samsung Galaxy S22 Ultra. Det är en uppfräschning rent designmässigt som ser förvånansvärt bättre ut än Samsung Galaxy S22.
Mobiltelefonen har en borstad baksida, blank framsida och kanter av aluminium.
Telefonen finns i färgerna Phantom Black, Cream (typ av beige), grön och lavendel (lila-aktig). De är ganska dämpade och jordnära och håller en låg profil.
Denna smartphone har en IP 68-Certifiering vilket medför att telefonen klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter utan att ta skada.
Här finns också stereo högtalare med 32 bitars ljud på 384kHz och dessa högtalare är optimerade av AKG.

Displayen är en AMOLED display på 6,1 tum med 1080×2340 pixlar med en pixeltäthet på 425 PPI (pixlar per tum). Displayen har bildförhållandet 19:5 och har en bilduppdaterings frekvens på 120 Hz.
Detta är en skarp och tydlig display med fantastiska färger och gott om svärta.
Samsung besvarade äntligen sina svenska  kunders önskemål genom att använda den senaste åttakärniga Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 processorn på alla marknader.
I år skippar man alltså den Exynos processor variant som vi i Europa brukar få hålla tillgodo med.  Faktum är att processorn i den här mobiltelefonen kommer med en specialutgåva av Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 . En som är gjord speciellt för Galaxy telefoner. Den här processorn är en kraftfull topp processor som klarar av till och med de mest tekniskt krävande mobilspelen. 
Samsung Galaxy S23 kommer i två lagringsvarianter en med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB och en med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB. Det finns ingen plats för ett minneskort så minnesmängden man får från start måste man klara sig med hela mobiltelefonens livslängd.
Samsung valde att lämna kamerauppsättningen i stort sett oförändrad. Den har fortfarande en huvudkamera på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 12 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en kameralins på 10 Megapixlar (telefoto lins).
Den främre kameran är nu 12 Megapixlar (vidvinkel lins) istället för 10 Megapixlar.
Kamerorna har 3×optisk zoom, dubbla Pixel PDAF, optisk bildstabilisering samt LED blixt.
Mobiltillverkaren Samsung hävdar att man har förbättrat bildkvaliteten jämfört med föregående års modell tack vare kraften i den uppgraderade processorn och dess kraftfullare AI-funktioner.
Det finns ett 3900 mAh batteri under chassit som är något större än det som sitter i Samsung Galaxy S22 och Samsung har sagt att Samsung Galaxy S23 stöder laddning på 25W vilket innebär att batteriet laddas femtio procent fullt på trettio minuter.
En Samsung Galaxy S23 kostar från 11 490 kronor så det är inte direkt någon billig smartphone men det rör sig också om en mobil som hamnar inom kategorin flaggskepps mobiler . Man får den senaste topp prestandan för de pengar man spenderar och för en del personer är det värt det.
Samsung tillkännagav tre smartphones under sitt Galaxy Unpacked evenemang i form av Samsung Galaxy S23, Samsung Galaxy S23 Plus och Samsung Galaxy S23 Ultra. Jag kommer att informera om samtliga modeller på den här bloggen.
Se till att vara påläst och beställ aldrig någonsin en ny smartphone på impuls utan att först titta på specifikationer, funktioner och pris innan du bestämmer dig. Läs recensioner och jämför olika mobiler inom din budget och försök välja den som ger mest för pengarna.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?