Nothing Phone 1

Nothing Phone 1 förblir en intressant och ganska unik smartphone. Till skillnad från andra märken som nästan alla har snarlik design.
Telefonen har platta kanter och rundade hörn och känns exakt som en iPhone när man håller den i handen. Baksidan och framsidan täcks av Gorilla Glas 5 vilket ger extra skydd men fortfarande inte är den senaste versionen av Gorilla Glas. 
Den övergripande designen har en omedelbar likhet med Apples iPhone 12 på grund av dess raka kanter av metall med rundade hörn, platt fram och bak samt de dubbla bakre kameralinsernas placering.
Även om det här kan se ut som en traditionell mobiltelefon framifrån bortsett från den  symmetriska ramen åt alla sidor. När man väl vänder på den ser man något lite annorlunda.
Mobilen är nämligen fortfarande den enda mobiltelefonen på marknaden med en superdistinkt genomskinliga baksida som visar några av komponenterna under den. På baksidan sitter också hundratals lysdioder som tänds för att visa användaren olika aktiviteter från laddning till aviseringar till samtal. Det finns helt enkelt ingen annan mobiltelefon där ute som gör detta.
Mobiltelefonens främre punch hål kamera sitter i displayens övre vänstra hörn medan en optisk fingeravtryckssensor sitter under displayens yta och den sitter lågt och nära panelens nedre kant.
Mobilen saknar hörlursuttag då det är bara trådlösa Bluetooth hörlurar eller USB Typ C hörlurar som gäller.  Stereohögtalarna är dock anständiga. De är högljudda och ger ganska skarpt och tydligt ljud.
Nothing Phone 1 har en IP-53 Certifiering vilket innebär att mobiltelefonen kan användas i lätt duggregn utan problem och bör förhindra att damm tränger sig in i hålrummet bakom det genomskinliga glaset på baksidan. Den här mobilen klarar inte av att tappas i vatten men den har trots allt åtminstone något skydd mot väta.
Den finns i färgerna svart eller vitt.

Nothing Phone 1 har en AMOLED display på 6.55 tum med 1080×2400 pixlar ett bildförhållande på 20:9 samt en pixeltäthet på 402 PPI (pixlar per tum).
Den stora displayen med en bilduppdaterings frekvens på 120Hz är fortfarande mycket bra.
Displayen är skarp och tydlig med bra färgåtergivning. 
Nothing Phone 1 drivs av en relativt kraftfull åttakärnig Snapdragon 778G Plus processor på GHz. För de flesta användare borde det vara mer än tillräckligt för allt från multitasking med delad display till mobilspelande. Den klarar enkelt av några spelomgångar av till exempel New State, Lost Light eller Call Of Duty Mobile med de högsta grafiska inställningarna aktiverade utan problem.
Den existerar i två olika varianter där grundmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB medans den bättre varianten har ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB. Var uppmärksam på att den billigare versionen av mobiltelefonen endast finns i svart. 
Mobiltillverkaren Nothing har begränsat sig till två bakre kameralinser. En huvudkamera på 50 Megapixlar (vidvinkel lins) och en annan kameralins på 50 Megapixlar (ultra vidvinkel lins).
Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisering, autofokus och på sätt och vis LED blixt. Lysdioderna på baksidan kan nämligen användas som en LED blixt när man tar bilder i mörkare miljöer.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins).
Detta är en budgetmobil i övre mellansegmentet så kamerorna håller ej flaggskeppskvalitet även om de båda är kapabla med tanke på priset man betalar för mobiltelefonen.
Kamerakvaliteten har förbättrats lite genom de två senaste uppdateringarna vilket har lett till förbättringar när det gäller bilder tagna i svagt ljus och fotokvalitet hos ultra vidvinkel linsen har också förbättrats.
Mobilens kameror kan nu ta några riktigt attraktiva bilder i de flesta ljusförhållanden.
Mobiltelefonen skiljer sig från den som lanserades i Juli 2022 eftersom den har haft en mängd uppdateringar sedan dess. Många av dessa uppdateringar är inte bara säkerhetskorrigeringar och buggfixar utan lägger också till nya funktioner till mobiltelefonen eller förbättrar befintliga. Så faktiskt när det gäller prestanda är Nothing Phone 1 just nu så mycket bättre  än den var vid lanseringen.
Denna smartphone är utrustad med ett batteri på 4500 mAh och det kommer att ta användaren igenom en dag med normal till tung användning utan alltför många problem.
Batteriet laddas endast vid 33W och det följer inte med någon laddare i kartongen. Men mobiltelefonen har stöd för trådlös laddning vilket är lite ovanligt att få för det här priset.
Nothing Phone 1 är mer än kapabel att fungera som din vardagliga följeslagare och den är mycket mer intressant än praktiskt taget alla andra mobiltelefoner inom samma kategori av mobiltelefoner. Det här är en smartphone som kommer att väcka nyfikenhet och intresse från din omgivning. Om du inte vill sticka ut utan helst vill ha samma mobil som alla andra är det här definitivt inte något alternativ för dig.
Nothing Phone 1 kostar från 4990 kronor och då får man den svarta varianten. Den bättre vita varianten kostar 5390 kronor.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?