OnePlus 11 har släppts i Sverige.

OnePlus 11 finns nu till försäljning globalt i många regioner inklusive Sverige. Den har även lanserats i Storbritannien, övriga Europa, Indien och andra delar av Asien.
Mobiltelefonen är en av de första smartphones med den senaste topp processorn från Qualcomm vilket gör den snabbare och ger en längre batteritid.
Displayen är stor med tunna ramar runt om och ett punch hål i övre vänstra hörnet.
Under displayens yta sitter en fingeravtrycksläsare av högsta kvalitet vilken låser upp telefonen snabbt och smidigt.
Baksidan är av frostat glas på den svarta modellen och känns utmärkt i handen med en stor cirkulär kameramodul på toppen av baksidan.
Man har alltså bytt ut den fyrkantiga kameramodulen på OnePlus 10 Pro mot en cirkulär kameramodul med metall på sidorna som böjer sig elegant över mobiltelefonens vänstra långsida.
Den här mobilen saknar hörlursuttag men har stereo högtalare med 24 bitars ljud på 192kHz.
Denna flaggskepps mobil har en IP-64 Certifiering så den klarar av lättare stänk av vatten eller annan vätska men inte mer än så.
Det är bättre än inget skydd alls men ger samtidigt inte ett lika bra skydd som den IP-68 Certifiering som finns hos andra smartphones i den här kategorin av mobiltelefoner.
OnePlus 11 finns i två färger. Man har en grön version och en svart version att välja bland. Där den gröna har en slät glasfinish medan den svarta har en ny typ av beläggning som glimmar när ljus träffar den i vissa vinklar.

Displayen är en AMOLED display på 
6.7 tum med 1440×3216 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 525 PPI (pixlar per tum). Displayen har bildförhållandet 20:9 och skyddas av Corning Gorilla Glass Victus.
Det är en snygg display med bra skärpa och extra krispiga detaljer. Den har också har en dynamisk bilduppdaterings frekvens som kan gå från 1 Hz hela vägen upp till 120Hz.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 8 Gen 2 processor på 3,2 GHz.
Den är upp till trettiofem procent snabbare men är också fyrtio procent mer energieffektiv än sin föregångare vilket ger bättre batteritid och bättre flyt under långa spelsessioner. Mobiltelefonen känns verkligen snabb.
Processorn klarar enkelt av även tunga uppgifter. Den klarar med lätthet att driva till och med ett av världens mest grafiktunga mobilspel Genshin Impact utan problem.
Grund varianten har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB men som så ofta är fallet existerar flera olika varianter av samma mobil.
Det finns varianter med ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB, ett RAM minne på 16 GB och ett inbyggt minne på 256 GB och slutligen en värsting variant med ett RAM minne på 16 GB och ett inbyggt minne på 512 GB.
Det finns ingen plats för ett minneskort så minnesmängden är inte möjlig att utöka ytterligare i efterhand. 
På baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 32 Megapixlar (telefoto lins) och 48 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). 
Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisering, 2×optisk zoom och dubbla LED blixtar. 
Kamerorna har optimerats av kameralins tillverkaren Hasselblad.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins).
Sammantaget är huvudkameran bra för priset men kommer inte att ta finare bilder än de bästa kameramobilerna från Apple, Google eller Samsung men man får ett resultat som duger mer än väl.
Alla tre kamerorna kämpar lite i svagt ljus jämfört med dessa klassledare.
OnePlus 11 har en helt ny vibrationsmotor, som är sextiosju procent större än tidigare.
OnePlus 11 levereras med operativsystemet Android 13 OxygenOS 13 som är ganska ren och mycket väloptimerad. För första gången lovar OnePlus fyra år av stora operativsystems uppdateringar vilket är positivt.
OnePlus 11 har en  batteri kapacitet på 5000 mAh vilket på senare tid har blivit nästan standard bland de dyra flaggskepps mobilerna.
Det finns ingen trådlös laddning vilket de flesta andra mobiltelefoner till detta pris inkluderar.
När batteriet slutligen tar slut tar det bara 23 minuter för att nå en full laddning med den medföljande nätadaptern på 100W.
OnePlus 11 är en solid smartphone som erbjuder mycket prestanda, batteritid och mycket snabb laddning för pengarna.
Den här mobiltelefonen kostar 10 890 kronor och då får man den modell som har ett RAM minne på 16 GB och ett internminne på 256 GB.
Nu är OnePlus inte ett välkänt märke här i Sverige vilket faktiskt är lite märkligt eftersom de har sålt sina mobiltelefoner officiellt här under många års tid. Det är ett utmärkt alternativ för personer som vill ha något väldigt bra och speciellt.
Som vanligt är det viktigt att vara påläst. Beställ aldrig någonsin en ny smartphone på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på specifikationer, funktioner och pris.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?