Poco X5 Pro

Xiaomi Poco X5 Pro är ännu ett gediget alternativ för oss som vill få valuta för pengarna. Den träffar rätt punkter när det gäller design, pris, funktioner och specifikationer.
Ramarna runt den stora displayen är något tunnare än den hos den utgående modellen.
Till skillnad från föregående modellen som hade en bakpanel täckt av glas använder Poco X5 Pro plast. Vilket hjälper  mobiltelefonen att kännas mycket lättare än sin föregångare.
Mobiltelefonen har platta plastkanter och som sagt en plastbaksida så den som förväntar sig kanter av metall och flera lager glas på baksidan kan bli besvikna.
Kameramodulen som fortfarande tar upp en stor del av baksidan har nu endast en upphöjd sektion på vänster sida.
Fingeravtrycksläsaren är placerad i Powerknappen på höger långsida och fungerar snabbt och tillförlitligt.
Poco X5 Pro har en IP-53 Certifiering och det innebär att den endast skyddar från lättare regnstänk och damm men knappast klara av att tappas i djupet vatten. 
Den har stereo högtalare med 24 bitars ljud på 192kHz och det finns faktiskt till och med ett hörlursuttag.

Displayen är en AMOLED display på 6,67 tum med 1080×2400 pixlar och har en pixeltäthet 395 PPI (pixlar per tum) och den har ett bildförhållandet på 20:9.
Displayen skyddas av Corning Gorilla Glass 5.
Vanligtvis, när du köper något billigare mobiltelefoner blir man tvungen att offra något av displayens kvalitet men hos Poco X5 Pro verkar den inte nämnvärt påverkas på något urskiljbart område. Displayen producerar levande färger och djupa svärta.
Mobiltelefonen låter dig välja mellan en bilduppdaterings frekvens på mellan 60Hz och 120Hz eller en dynamisk uppdateringsfrekvens.
Mobilen drivs av en åttakärnig Snapdragon 778G processor som inte är Qualcomms ultimata topp processor men den är mer än bra nog för att säkerställa att man får en snabb och lyhörd upplevelse. Att spela krävande mobilspel och öppna appar gjöts utan någon verklig märkbar fördröjning eller låsning. Budgetmedvetna mobilspelare borde vara nöjda med den här mobilen.
Basmodellen har ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 128 GB men det finns en bättre variant med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB.
Ingen av varianterna har plats för ett minneskort så minnesmängden är inte möjlig att utöka ytterligare i efterhand.
Ta en titt på kamerans specifikationer och du kommer att märka att den har samma kamera uppsättning som föregångaren Poco X4 Pro. Vi får ett praktiskt taget identiskt bakre kamerasystem här. Nämligen en huvudkamera på 108 Megapixlar , 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och Makrolins på 2 Megapixlar. 
Selfie kameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins). 
Bilder tagna under dagen levererar mättade färger, en bra skärpa och minimalt med brus.
Kamerorna har PDAF och LED blixt men det finns ingen optisk bildstabilisering vilket alltid är en nackdel.
Denna smartphone har ett batteri på 5000 mAh som enkelt klarar av en hel dag på en laddning.
Den medföljande snabbladdnings adaptern på
67W laddar batteriet från noll till hundra procent på fyrtiosju minuter.
Poco X5 Pro har inte ännu lanserats i Sverige så ett svenskt pris är därför inte känt men det är självklart så att den kommer att ha ett konkurrenskraftigt pris. Precis som vanligt när det kommer till märket Poco.
Beställ aldrig någonsin en ny smartphone på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på specifikationer, funktioner, konstruktion och pris. 
Se till att vara en påläst mobilköpare så att du undviker felköp. 
Allt för många människor väljer sin mobiltelefon mer eller mindre av en slump. Det är dags att ändra på detta!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?