Vivo X90 Pro

Vivo X90 Pro lever på sina egna meriter, det är en solidt flaggskepps mobil från topp till tå.
Displayen har böjda långsidor vilket ger mobiltelefonen ett strömlinjeformat och elegant utseende och känsla.
Under displayens yta sitter en fingeravtrycksläsare av högsta kvalitet som låser upp mobiltelefonen snabbt och smidigt varje gång.
Telefonen är ganska tunn, men kameramodulen är allt annat än tunn och sticker ut cirka 5 mm från chassit.
På höger långsida finns Powerknappen och volymknapparna, i undersidan sitter en USB Typ C-port och ovansidan av bakstycket har en platt glasremsa inuti vilken det sitter tre kameralinser.
Sidorna på telefonen har en mörk och glänsande metallisk finish där den böjda fram och baksidan möter den polerade metallramen sömlöst.
Här finns stereo högtalare med 24 bitars ljud på 192kHz vilka erbjuder ett fantastiskt ljud och som är en av flera detaljer som gör denna smartphone till en ultimat multimedia mobil.
Mobiltelefonen kommer med en 
IP-68 Certifiering som innebär att mobiltelefonen klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.

Den här mobilen har en AMOLED display på 6,8 tum med ett bildförhållande på 20:9 och en bilduppdaterings frekvens på 120 Hz.
Den har 1260×2800 pixlar vilket gör att pixeltätheten hamnar på 453 PPI (pixlar per tum).
Den höga uppdateringsfrekvensen på gör att det ser smidigt ut när man sveper runt menyerna, scrollar på sidor på nätet och spelar mobilspel.
Under chassit sitter en åttakärnig MediaTek
Dimensity 9200 processor på 3,05 GHz
När man gör en jämförelse de två flaggskepps processorerna Dimensity 9200 och Snapdragon 8 Gen 2 matchar de både när det gäller kraft och effektivitet.
Under den dagliga användningen är Vivo X90 Pro snabb och lyhörd och den kommer att klara av att driva vilket spel man vill med maximala inställningar utan att den saktar ner eller telefonen blir för varm i handen.
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB men som så ofta är fallet existerar det även flera andra varianter av samma mobil. Dessa har ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB respektive ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 512 GB.
Det finns ingen plats för ett minneskort så minnesmängden är inte möjlig att utöka ytterligare i efterhand.
Vivo har följt resten av telefonindustrin i att göra sig av med hörlursporten.

När det gäller kameror finns det tre kameralinser på baksidan. En kameralins på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), ytterligare en kameralins på 50 Megapixlar (telefoto lins) samt en kameralins på 12 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Man hittar en selfiekamera på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) på framsidan.
Kamerorna har Dual Pixel PDAF, Laser autofokus, optisk bildstabilisering, 2×optisk zoom och LED blixt.
Kamerorna har blivit optimerade av Carl Zeiss.
Generellt sett blir bilder tagna i ljusa miljöer fantastiskt detaljerade, med välbevarat dynamiskt omfång och god detaljrikedom.
Till och med bilder tagna i mörkare miljöer är av hög kvalitet vilket är imponerande på grund av att de flesta mobilkameror inte riktigt klarar av att leverera på den punkten.
Vivo X90 Pro har ett batteri på 4870 mAh vilket gör att mobiltelefonen ligger snäppet under många konkurrenter som istället har batterier på 5000 mAh. Det finns också stöd för snabb trådlös laddning 120W som klarar av att ladda batteriet femtio procent fullt på åtta minuter.
Batteriet stöder också trådlös laddning på 50W.
Mobilen tar sig igenom dagen utan att användaren ska behöva leta efter ett eluttag.
Vivo X90 Pro är en utmärkt telefon i nästan alla aspekter men kamerasystemet lyser över allt annat. Om du gillar mobilfotografering är detta ett alternativ som inte bör ignoreras.
I Europa får vi bara tillgång till Vivo X90 Pro som sitter i mitten av X90 serien under den Kina exklusiva Vivo X90 Pro Plus och över standard modellen Vivo X90.
Denna smartphone är en flaggskepps mobil och därmed får man vara beredd att betala väldigt mycket pengar för att få ett exemplar. Ett eventuellt svenskt pris är ännu inte känt eftersom mobiltelefonen inte ännu har lanserats här. 
Det finns otroligt många mobiltillverkare som inte säljer sina produkter i Sverige och Europa och som därför är rätt så okända här i landet. Vivo är ett av dessa märken.
Undvik att vara den typ av konsument som köper den första mobiltelefon de ser på en butikshylla. Se till att vara en påläst mobilköpare. Läs recensioner och jämför specifikationer hos mobiltelefoner som ligger inom din budget för att försöka hitta bästa möjliga smartphone för pengarna.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?