RedMagic 7

Gaming mobiler som RedMagic 7 försöker inte konkurrera med vanliga flaggskepps mobiler. De höjer istället spelupplevelsen med specifikationer som låter som att de hör hemma i en gaming PC. 
Det här är en underbar smartphone med en helt unik design och färgkombination. Den erbjuds i tre färger vilka är Obsidian, Pulsar och Supernova.
Framsidan av mobiltelefonen består av en stor platt display och kanterna är av plan av anodiserad svart aluminium och baksidan är böjd och täcks av glas.
På höger långsida av mobiltelefonen finns ett fläktutblås och beröringskänsliga områden kallade Air Triggers som efterliknar knappar på en spelkontroll.
Powerknappen sitter längs höger långsida, volymreglaget på vänster långsida och USB Typ C porten sitter i mobilens underkant. Det finns ingen andra USB C port längs mobilens långsida.
Under displayens yta sitter en fingeravtrycksläsare vilken låser upp mobiltelefonen snabbt och smidigt varje gång.
RedMagic 7 har dubbla stereohögtalare med DTS:X Ultra stöd. Dessa blir imponerande högljudda och låter ganska fylliga, med massor av detaljer. Stereo högtalarna har 32 bitars ljud på 384kHz. När man har en mobiltelefon speciellt inriktad mot gaming och multimedia konsumtion blir naturligtvis ljudets kvalitet väldigt viktig och den här mobilen har därför mycket bra ljud som förhöjer upplevelsen.

Mobiltelefonen har en AMOLED display på 6,8 tum med 1080×2400 pixlar vilket gör att pixeltätheten landar på 387 PPI (pixlar per tum). Bildförhållandet är 20:9.
Denna display är stor och vacker och en riktig njutning att använda. Den har en otroligt hög bilduppdaterings frekvens på upp till 165Hz samt en hög touch samplingsfrekvens på upp Den ser inte bara bra ut för grafikintensiva mobilspel som New State, Lost Light eller Genshin Impact utan är även en ren njutning att använda för att titta på YouTube videor, Netflix, HBO Max och Viaplay. 
RedMagic 7 drivs av en av de senaste och bästa topp processorerna och det är den åttakärniga Snapdragon 8 Gen 1 processorn.
Som man kan förvänta sig flyter den här flaggskeppets processorkraft genom alla möjliga spel med lätthet och ser sällan något problem med lagg på grund av den aktiva inbyggda kylfläkten och ett överflöd av ventilation.
Denna smartphone finns i ett flertal olika varianter där grundmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB. De övriga varianterna har ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 128 GB, ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB, ett RAM minne på 16 GB och ett internminne på 256 GB, ett RAM minne på 18 GB och ett inbyggt minne på 256 GB och slutligen finns en variant med ett RAM minne på 16 GB och ett internminne på 512 GB.
Samtliga varianter släpps inte på alla marknader utan det kan variera beroende på var i världen man bor.
På baksidan sitter tre kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Makrolins på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt men saknar optisk bildstabilisering och autofokus som är ganska användbara funktioner när man ska ta bilder.
Selfie kameran är på 8 Megapixlar (vidvinkel lins).
Resultaten från huvudkameran är solida, särskilt i bra belysning. Bilder tagna i bra ljusförhållanden blir levande och detaljerade med bra färgåtergivning. Selfiekameran är också anständig och plockar upp alla små detaljer när det finns tillräckligt med omgivande ljus. RedMagic 7 klarar av att ge fullt användbara bilder men nu är detta en gaming mobil där det mest fokuset ligger på just mobilspelande så den håller inte den absoluta flaggskepps kvaliteten andra flaggskepps mobiler har.
Den här mobiltelefonen är helt klart riktad till spelare. En röd fysisk strömbrytare längst upp till vänster på telefonens vänstra långsida startar en gaming hub. Det passande namnet Game Space ser mer ut som menyerna du hittar på Nintendo Switch och lägger automatiskt till de mobilspel du har installerat. Nyckelfunktioner inkluderar möjligheten att snabbt komma åt alla dina mobilspel samt ställa in dedikerade profiler för var och en.
Det dubbla batteriet på totalt 4500 mAh kan laddas från noll procent till nittioåtta procent på drygt trettio minuter.
En supersnabb bilduppdaterings frekvens, hög beröringskänslighet och snabb laddningshastighet är höjdpunkterna hos den här mobiltelefonen.
RedMagic 7 är inte för de flesta, och den är inte heller tänkt att vara det. Om du är en konkurrenskraftig spelare som verkligen vill ha en kraftfull processor, hög uppdateringsfrekvens och en inbyggd kylfläkt är den här mobiltelefonen verkligen ett alternativ för dig.
En stor nackdel med den här kategorin av mobiltelefoner är att de oftast kommer med en hög prislapp. Många som spelar mobilspel gör det på grund av att det är billigt och enkelt att spela och ifall man vill ha en riktig gaming mobil blir det ett betydligt dyrare tidsfördriv.
En RedMagic 7 kostar från 759 pund vilket motsvarar ungefär 9500 kronor exklusive moms.
Beställ aldrig någonsin en ny smartphone på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på specifikationer, funktioner och priset. Läs recensioner och jämför specifikationer hos mobiltelefoner inom din budget. Köp inte en mobiltelefon på impuls.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.