Xiaomi Redmi Note 11

Xiaomi lanserar konsekvent mobiltefoner som ger användaren mer än man kan förvänta sig för sina pengar.  Vi har sett det många gånger förut  och Xiaomi Redmi Note 11 är ytterligare ett exempel. Trots att den kostar väldigt lite. Från 1990 kronor i Sverige kommer mobiltelefonen med anständig batteritid, en utmärkt display och en byggkvalitet som är imponerande.
På framsidan är de tjocka ramarna runt displayen ett tecken på att det handlar om en något billigare mobiltelefon, särskilt när det gäller hakan.
Ramen och den bakre panelen är gjorda av plast även om de kan misstas för metall och frostat glas ifall man tittar på mobilen på avstånd.
Den platta mellanramen i plast har ett mycket premium utseende och finishen på baksidan är uppfriskande eftersom majoriteten av alla smartphones nu för tiden brukar ha en mer glansiga finish.
På högra långsidan sitter en fingeravtrycksläsare och den är integrerad i Powerknappen.
Denna smartphone har stereo högtalare med 24 bitars ljud på 192 kHz och en IP-53 Certifiering vilket innebär att den är stänk tålig men knappast klarar av att ligga i vatten någon längre tid.

Xiaomi Redmi Note 11 har en AMOLED display på 6,4 tum med en bilduppdaterings frekvens på 90Hz och den har 1080×2400 pixlar med en pixeltäthet på 409 PPI (pixlar per tum). Bildförhållandet är 20:9 och displayen skyddas av Gorilla Glas 3.
Det är en ren, skarp skärm som är tillräckligt ljus för inomhus och utomhusbruk. Färger poppar upp och scrollningen sker smidigt när man navigerar genom appar och användargränssnitt.
Mobiltelefonen drivs av en åttakärnig Snapdragon 680 processor på 2,4 GHz vilket medför att mobiltefonen hamnar i mellansegmentet. Prestanda är bra för en enhet till detta pris. Det är fullt möjligt att spela mer tekniskt krävande mobilspel men på lägre grafiska inställningar men om du är en riktig hardcore gamer som absolut vill ha en betydligt bättre spelupplevelse till en billig kostnad rekommenderar jag definitivt flaggskepps dödaren Xiaomi Poco X3 Pro istället. 
Lagringsmässigt får man antingen ett RAM minne på 4 GB och ett internminne på 64 GB eller ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 128GB, samt en minneskort plats som gör att man kan expandera minnesmängden i efterhand. I själva verket ser vi att ett ökande antal prisvärda mobiltelefoner med inbyggda minnen på 128 GB.
Selfie kameran är på 13 Megapixlar (vidvinkel lins) och det sitter på telefonens baksida ytterligare fyra kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), en Makrolins på 2 Megapixlar samt en djupsensor på 2 Megapixlar. Kameralinserna har PDAF och LED blixt.
Oftast får man bilder som ser ganska bra ut, men för svårare situationer sker vissa problem. Att ta bilder på rörliga motiv eller i mörkare miljöer ger ett betydligt sämre resultat. Den mer krävande användaren skulle helt klart behöva överväga att spendera mer pengar för att få en smartphone med en högre kamerakvalitet. Kort sagt om du gillar kvalitetsbilder, beställ en flaggskepps mobil, flaggskepps dödare eller en mobiltelefon i övre  mellansegmentet. Det finns som alla nog känner till olika kategorier av mobiltefoner och inom vilken kategori du ska leta efter din nästa mobil avgörs helt och hållet av till vad du brukar använda din smartphone och hur mycket pengar du har råd att spendera.
Liksom de flesta andra jämförbara konkurrenter nuförtiden har Xiaomi Redmi Note 11 ett stort batteri på 5000 mAh. Den levereras med en snabbladdare på 33W som klarar av att ladda mobilen från noll till femtioåtta procent på en halvtimme. Den laddar helt fullt på knappt en timme.
Xiaomi Redmi Note 11 likt alla typer av budgettelefoner är en kompromiss. Designen, byggkvaliteten, displayen och batteritiden är bra men kamerakvaliteten och den övergripande prestandan är de områden där besparingarna på mobilen har gjorts för att nå det överkomliga priser. För mig är Xiaomi Note11 värd för sitt pris och är ett utmärkt billigare alternativ 2022. 
Om det är spelkapacitet man är ute efter bör man inte i första hand titta på mobiltefoner inom kategorin budgetmobiler i mellansegmentet utan istället fokusera på åtminstone budgetmobiler i övre mellansegmentet eller allra helst flaggskepps mobiler. Allt för många människor handlar en ny smartphone på impuls utan att fatta ett genomtänkt beslut. Fundera först igenom vad du behöver och jämför därefter mobiltefoner med de funktioner och den prestanda som du behöver. Läs recensioner och jämför specifikationer innan du fattar ditt slutgiltiga beslutet.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?