Blackberry Key2 vs Blackberry Key2 LE


Blackberry har på åtta år gått från att ha varit en av världens största mobil tillverkade till att vara en liten nichad tillverkade. Fokus har däremot alltid varit mobil säkerhet och affärer. Deras mobiltelefoner var och är effektiva arbetsverktyg  med vilka man arbeta med rapporter, dokument med mer. Blackberrys senaste samrtphones har tillverkats av TCL Communications som har gjort  ett bra arbete när det gäller att ta fram fantastiska telefoner med en unik design och godkänd prestanda.
Blackberry själva står för systemet och dess funktioner men TCL står för telefonens design.
Här ska vi jämföra flaggskeps mobilen Blackberry Key 2 som mår vara deras toppmodell (men ändå inte direkt har den topp prestanda vi är vana med) med Blackberry Key 2 LE.


Blackberry Key 2 och Blackberry key 2 LE kan på avstånd se i det närmaste identiska ut med skenet bedrar. Blackberry Key 2 har kanter av metall (dessa är helt plana), baksidan består av gummerad plast som känns mjuk och skön att hålla i handen. I fronten sitter en liten display  samt tangenbordet vars mellanslags tangent gömmer en fingeravtrycksläsare. Telefon finns endast i färgerna svart eller silver.
Blackberry Key 2 LE är helt konstruread av plast, har samma lilla display och fingersavtrycksläsarn sitter även här i mellanslags tangenten. denna mobiltelefon finns i flera färger. Kanterna är gjorda att likna metall men består alltså av plast  vilket gör den här mobilen lättare än sitt syskon. Detta behöver inte vara någon nackdel men en tyngre mobiltelefon ger en högre kvalitets känsla på grund av att mobilen då känns mer välbyggd. 
Toppmodellen har en mer robust konstruktion men den billigare varianten finns med fler färgalternativ, jag lutar mot att Blackberry Key 2 vinner denna rond.
Blackberry Key 2 har ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 64 eller 128 GB samt drivs av en åttakärnig Snapdragon 660 processor på 2,2 Ghz.
Blackberry Key 2 LE har ett RAM minne på 4 GB. Processorn är en åttakärnig Snapdragon 636 processor på 1,8 GHz.
Toppmodellen är en aning mer kraftfull och har mer RAM minne så systemet flyter på lite bättre än hos Blackberry Key2 LE även om skillnaden inte är gigantisk. Båda modellerna har en utmärkt prestanda som duger för vanliga användare. 
Displayen på båda dessa modeller är samma LCD display på 4,5 tum. Dem har 1080 x 1620 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 434 ppi( pixlar per tum), ganska bra skarphet alltså.
Blackberry Key 2 har en framåtriktad kamera  på 8 Megapixlar med dubbla PDAF och dubbla LED blixtar. PDAF står för. Blackberry Key 2 LE har en främre kamera på 8 Megapixlar samt dubbla  bakre kameror på 13 respektive 5 Megapixlar och det finns dubbla LED blixtar.
Blackberry är knappast kända för att ha de allra bästa mobil kamerorna där ute även om de klarar av att ge helt okej bilder vid bra ljusförhållanden. Förvänta dig bara inte det bästa av det bästa när du skaffar en smartphone från Blackberry. 
Batteriet hos den dyrare mobiltelefonen är på 3500 mAh och stödjer snabbladdning via Quiq Charge 3.0. Batteriet hos den billigare mobiltelefonen är på 3000 mAh så den har en mindre batteriestorlek samt saknar funktionen snabbladdning. Därmed vinner Blackberry Key 2 den här ronden i matchen. Båda telefonerna har en USB Typ C port i underkanten.
Dem har naturligtvis var sitt Qwerty tangenbord men det som sitter på Blackberry Key 2 har betydligt fler funktioner. Med svepningar åt olika håll på tangenbordet kan man bland annat styra vad som sker på displayen utan att röra den. Blackberry Key 2 har med andra ord en mer avancerad keyboard och vinner därmed denna kategori.
En Blackberry Key 2 LE har ett pris runt 5590 SEK medans Blackberry Key 2 hamnar runt 8300 SEK så prisskillnaden blir onekligen rätt så stor. Du betalar ganska mycket för byggmaterial och funktioner. Om du eller ditt företag vill ha en säker, effektiv mobiltelefon är båda dessa mobiler fantastiska alternativ men om man vill komma billigare undan väljer man en Blackberry Key 2 LE.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?