Huawei Mate 20 X


Huawei Mate 20 X har presenterats i tysthet och det är den tredje mobiltelefonen i Mate serien. Den har tagit inspiration från de båda andra modellerna och har enligt min åsikt lyckats få ihop en bra kombination.
Huawei Mate 20 X har ett stort fokus på mobilt spelande och den riktar sig mot den sortens konsument som spelar väldigt mycket mobil spel, tittar på videor eller på streamad film.
Den här mobiltelefonen har en gigantisk display, den största av alla tre telefoner och den når långt ut på kanterna på samma sätt som Huawei Mate 20.
Den har också precis som dessa mobiltelefoner tre kameralinser på baksidan och en bit under kamerorna sitter en fingeravtryckläsare. Huawei Mate 20 X har alltså inte någon fingeravtryckläsare under displayens glas utan har samma placering som hos den billigare Mate 20.
Ramen runt telefonens kanter är av metall och baksidan är av plast som har täckts av flera lager glas.
En IP-58 Certifiering finns så denna smartphone tål lättare spill eller lättare regn men knappast överlever ett tapp i en pool.
Det finns stereo högtalare med 32 bitars ljud på 384 kHz vilket är bra på grund av att ljudet när du spelar spel, tittar på videor, lyssnar på musik eller tittar på streamad film blir en ren njutning förhöjer upplevelsen.
Huawei Mate X är ytterligare en fantastisk smartphone från kinesiska Huawei och den kommer med sitt hårt anpassade skinn EMUI version 9.0 som ett lager över Android 9.0 Pie. Deras upplägg har alltid varit väldigt inspirerat av iOS så deras mobiltelefoner passar inte oss som föredrar ett rent operativsystem.


Displayen är en gigantisk AMOLED display på hela 7,2 tum med 1080×2244 pixlar. Pixeltätheten landar på något låga 346 (ppi pixlar per tum). Detta är en skarp display men med tanke på att den är tänkt att spela mobil spel med dagligen borde skarpheten ha varit ändå högre.
Betraktningsvinkeln och färgåtergivningen håller en utmärkt kvalitet som duger bra hos en multimedia enhet som denna.
Mobiltelefonen drivs av en åttakärnig Hisilicon Kirin 980 processor på 2,6 GHz samt har ett RAM minne på 6 GB. Internminnet är på 128 GB och det är faktiskt fullt tillräckligt för den här typen av smartphone. Man får lätt plats med massor av spel så att det finns mycket att växla mellan när man får lust att spela en stund. Minneskort går att montera in och minneskapaciteten går därmed att öka på med upp till 256 GB.
Den framåtriktade kameran är på 24 Megapixlar och de tre kameralinserna som sitter på baksidan är på 40 Megapixlar (vidvinkel lins), 20 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en på 8 Megapixlar (telefoto lins). De har laser autofokus, Leica optisk, optisk zoom, optisk bildstabilisator, PDAF samt dubbla LED blixtar.
Med tanke på det stora antalet linser, att detta är en toppmodell och att den dessutom kommer från en tillverkare som är känd för att ha en hög kvalitet hos sina mobil kameror bör den rimligtvis ge rätt så fina bilder.
Det inbyggda batteriet är på 5000 mAh och stödjer snabbladdning men saknar trådlös laddning.
Batteristorleken innebär att man kan spela många timmar innan mobilen behöver laddas och det är förstås alltid en stor fördel.
För att göra det möjligt att spela under långa perioder utan att telefonen blir för varm sitter ett kylnings system som Huawei kallar SuperCool vilket enligt dem ska ge upp till 20 gånger bättre kylning än koppar. Detta förbättrar batteritiden och medför att mobilen blir behaglig att hålla i händerna.
Huawei Mate X är en väldigt nichad produkt så det är inte säkert att den kommer att släppas till försäljning här i Sverige. Priset hamnar runt 1040 dollar.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?