Oneplus 6T


OnePlus mobiltelefoner har alltid varit till för power users och den alldeles färska Oneplus 6T är inget undantag.
Det går inte att komma ifrån att det här är en spännande smartphone som erbjuder mycket för pengarna.
Displayen är enligt dagens trend stor och når långt ut på mobilens kanter, längst upp sitter en tårformat utstick där den framåtriktade kameralinsen huserar.  Telefonens kanter är av metall och fronten och baksidan består av flera lager glas. Designen påminner en hel del om föregångaren OnePlus 6.
Under den stora displayen sitter nu en fingeravtrycksläsare och det är fortfarande någonting nytt även om andra tillverkare också har använt samma teknik tidigare. Att ha fingeravtrycksläsaren under skärmen sparar utrymme så det är en placering som kommer att bli mycket vanligt i framtiden.
OnePlus 6T har även Face Unlock som upplåsnings metod, då använder man den främre kameran för att telefonen ska känna igen ditt ansikte.


OnePlus 6T har en AMOLED display på 6,4 tum med 1080 2340 pixlar och pixeltätheten landar på 402 ppi (pixlar per tum).
Displayen är skarp och tydlig med bra färgåtergivning.
Skärmen skyddas av Gorilla Glas 6.
Det som driver hela paketet är en åttakärnig Snapdragon 845 processor på 2,8 GHz och den har ett RAM minne på 6 GB medans det inbyggda minnet är på 128 GB.  Med så mycket plats behöver man knappast någon plats för ett MicroSd kort.
Det finns också en värsting modell med ett RAM minne på hela 8 GB och ett internminne på 256 GB.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie men med tillverkarens egna skinn Oxygen OS som faktiskt är oerhört anpassningsbart och väluppbyggt med en mängd användbara funktioner.
Den främre kameran är på 16 Megapixlar och har gyro EIS.
De dubbla kameralinserna är på 16 respektive 20 Megapixlar och har optisk bildstabilisator och LED blixt. Dessa kameror håller en hög kvalitet och ger faktiskt bra, fina bilder vid bra ljusförhållanden .
Batteriet är på 3700 mAh och stödjer snabbladdning via Dash Charge vilket är OnePlus egna system och det medför nackdelen att mobiltelefonen endast kan laddas snabbt med deras egna laddare. Du kan med andra ord inte köpa en laddare från någon annan tillverkare vilket är ganska synd.
Batteristorleken är större än hos den tidigare modellen som släpptes tidigare i år och det innebär att den nya mobilen är något tjockare men det är bara positivt. Ett stort batteri är viktigare än en tunn smartphone.
OnePlus kommer med all sannolikhet bli en av detta årets allra bästa toppmodeller och detta till en billigare kostnad än hos många likvärdiga mobiltelefoner.
En OnePlus 6T kommer att kosta från 5795 kronor och det är en prisökning jämfört med OnePlus 6. Faktum är att OnePlus ständigt ökar priset på sina mobiltelefoner i och med varje nytt släpp men de kostar ändå fortfarande mindre än de flesta konkkonkurenters alternativ.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?