LG V40


LG V40 ThinQ är en purfärsk flaggskepps mobil från LG som har hela fem kameralinser. Detta är precis som de övriga modellerna i V-serien en smartphone med mycket fokus på att filma och fotografera vilket innebär att den passar dig som gärna använder din smartphone för att ta vackra bilder.
Mobiltelefonen har den nu så populära designen med en ram av metall och en framsida och baksida täckt av glas. Baksidan är av plast men en plast som har täckts av flera lager glas.
Hörnen är avrundade men mobilen ser trots detta ganska rektangulär ut. Byggkvaliteten är bra men mobiltelefonen är lättare än många andra mobiltelefoner i samma prisklass vilket medför att den kan kännas lite billig. När man beställer en flaggskepps mobil vill man ju gärna känna lite tyngd eftersom det indikerar kvalitet av en högre kaliber och så känns alltså inte denna smartphone.
Telefonen har en IP68 Certifiering och en MIL-STD-810G Certifiering så den är både vattentålig och tål lite tuffare tag.
Naturligtvis har den en USB Typ C port.


Displayen är en stor AMOLED display på 6,4 tum med 1440×3120 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 537 ppi (pixlar per tum) så det är en väldigt skarp display. Det rör sig om en Always On display som skyddas av Gorilla Glas 5. Den stora skärmen och dess skärpa och kontrast ger en utmärkt multimedia enhet som duger gott och väl för att titta på streamad film, YouTube videos eller spela mobil spel.
LG V40 ThinQ drivs av en åttakärnig Snapdragon 845 procesor på 2,7 GHz samt har ett RAM minne på 6 GB. Det inbyggda minnet är på 64 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 512 GB. Mobiltelefonen har alltså tillräckligt med utrymme för uppdateringar och applikationer.
Batteriet är på 3300 mAh och stödjer snabbladdning och trådlös laddning. Batteriet kan laddas femtio procent fullt på trettiosex minuter om man använder en snabbladdare. Batteritiden är godkänd men det hade inte skadat med ett större batteri i chassit.
De två främre kameralinserna är på 8 respektive 5 Megapixlar. Den på 5 Megapixlar är en vidvinkel lins medans den andra är en vanlig kameralins.
På baksidan sitter tre kameralinser och en fingeravtryckläsare.
Det finns två kameror på 12 Megapixlar och ytterligare en på 16 Megapixlar. De har optisk bildstabilisator, optisk zoom, PDAF och LED blixt. Samtliga kameralinser har olika funktioner som medför att det finns många alternativ när du vill ta bilder.
Det finns på bakstycket en normal lins, en vidvinkel lins och en telefoto lins så valmöjligheterna är många men samtidigt innebär det att det finns fler kamera inställningar än vanligt och det gör LG V40 till en mobiltelefon som bäst passar den vana fotografen. Bilder blir dock bra och håller oftast en hög kvalitet.
Operativsystemet är Android 8.1 Oreo men med tillverkarens skinn så det är inte en ren version av systemet vilket hade varit en klar fördel.
LG V40 ThinQ är en dyr toppmodell och om du vill äga en sådan är den ett av många bra exempel men konkurrensen i detta segment är hård och LG brukar ha svårt att nå ut till konsumenterna. Det är synd för deras mobiltelefoner brukar kosta en aning mindre och har mycket att erbjuda.
En LG V40 har ett pris runt 900 dollar, det är inte ännu bekräftat av tillverkaren LG ifall den kommer att släppas till försäljning i Sverige. Det vore trist och något märkligt ifall den inte gör det då LG har påstått att de framöver ska satsa stort på Svenska marknaden.
Om du är intresserad av en LG V40 ThinQ lönar det sig ofta att vänta några månader efter lanseringen på grund av att priserna då brukar gå ned relativt mycket och varför betala mer än du behöver?


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?