Xiaomi Black Shark 2


Att spela spel i sin mobiltelefon är ett populärt tidsfördriv och det har en del mobil tillverkare förståt och därför har de tagit fram speciella smartphones som är inriktade på just mobilt spelande.
Xiaomi Black Shark 2 även känd som Xiaomi Black Shark Helio är en sådan mobiltelefon.
Den har ett chassi av metall och en rätt unik design som passar den här sortens mobiler.
När man har tagit fram en mobil med fokus på mobilt spelande är det förstås alltid bra att ha stereo högtalare för en trevligare stämning och det har denna smartphone.
I mobilens underkant sitter en USB Typ C port.
Xiaomi Black Shark 2 saknar tråkigt nog hörlursuttag.
På baksidan sitter en fingeravtrycksläsare vilket är någonting som majoriteten av årets mobiltelefoner har. Åtminstone de något dyrare mobiltelefonerna.
Black Shark Biplane Handle är en kontroll som kan fästas ihop med mobiltelefonen och den har en joystick och andra knappar som underlättar när man spelar. Denna köper man inte separat utan den följer med telefonen vilket är en stor fördel.


Displayen är en AMOLED display på 6 tum med 1080×2160 pixlar så pixeltätheten landar på 402 ppi (pixlar per tum). Bildförhållandet är 18:9 och består till 77,5 procent av display.
Det är naturligt att en telefon av den här typen har en stor display som underlättar det den är tänkt att göra, att spela mobil spel på en mobil med en liten display är inte att rekommendera.
Under chassit sitter en åttakärnig Snapdragon 845 processor på 2,8 GHz samt har ett RAM minne på 6 GB med ett inbyggt minne på 128 GB men det existerar även en bättre variant med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB.
Processorn är en av årets topp processorer så den är mycket kraftfull och klarar lätt av tekniskt avancerade spel. I telefonen finns till och med vattenkylning för att man ska kunna hålla igång länge perioder utan att mobilen ska bli varm att hålla i handen.
Det är klart att med en minneskapacitet som är så stor behöver man inte någon plats för ett minneskort så det saknas här.
Operativsystemet som kommer installerat är Android 8.0 Oreo.
Systemet är färskt men inte det allra färskaste som ju är Android 9.0 Pie men den versionen har inte nått ut till särskilt många mobiltelefoner ännu.
Den främre kameralinsen är på 20 Megapixlar och på baksidan sitter dubbla kameralinser på 12 respektive 20 Megapixlar och dessa har PDAF, 2×optisk zoom och dubbla LED blixtar.
Kamerorna är kapabla att ge fina bilder vid bra ljusförhållanden precis som de flesta mobil kameror numera.
Det inbyggda batteriet är på 4000 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0.
Xiaomi Black Shark 2 är en väldigt nichad produkt som inte passar alla konsumenter även om den ju faktiskt går att använda som en vanlig smartphone.
Ett svenskt pris är okänt men föregångaren kostar nu runt 5990 kronor så denna uppföljare kostar förmodligen mer än så på grund av den bättre prestandan.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?