Real Me 2


Realme 2 är ovanligt nog en budgetmobil helt konstruerad av plast. Baksidan består av blänkande plast med ett diamant mönster som reflekterar fint i ljuset. På detta bakstycke sitter dubbla kameralinser samt en fingeravtrycksläsare.
Fronten består till största delen av en stor display som täcker nästan hela framsidan. Telefonen är rätt så hal och drar lätt till sig fingeravtryck så det är bra ifall man använder ett mobil fodral till den här mobilen. Det följer lyckligtvis med ett enkelt, genomskinligt plast fodral i förpackningen.
Realme 2 har tråkigt nog den gamla microUSB porten istället för den mer moderna USB Typ C porten.
Eftersom det rör sig om en billig budgetmobil saknar den här mobiltelefonen vattentålighet och snabbladdning.
Med denna smartphone får man en fin design och godkänd prestanda för en billig peng och därmed blir den ett utmärkt alternativ för dig som inte kan eller vill spendera så mycket pengar på din mobil.
Tyvärr säljer tillverkaren Oppo inga mobiltelefoner officiellt här i Sverige så om du vill ha en blir du tvungen att importera den själv men det är faktiskt inte så mycket svårare än att beställa en smartphone från en svensk nätbutik. Den stora skillnaden är att man behöver lägga till momsen själv samt att eventuella import avgifter kan tillkomma.


Realme 2 har en LCD display på 6,2 tum med 720×1520 pixlar så pixeltätheten blir 271 ppi (pixlar per tum). Displayen är med andra ord knappast den skarpaste på marknaden även om den kan duga för dig som inte har allt för höga krav.
Under chassit sitter en åttakärnig Snapdragon 450 procesor på 1,8 GHz och det är en sorts processor som brukar sitta i lite mer billiga budgetmobiler vilket i sin tur innebär att den inte är så kraftfull.
Den är dock tillräckligt kraftfull för att klara av lättare användning som att ringa samtal och surfa på nätet.
RAM minnet är på 3 GB och det inbyggda minnet är på 32 GB. Det existerar också en bättre variant med ett RAM minne på 4 GB samt ett internminne på 64 GB. Minneskort går att montera in i telefonen och den maximala storleken ligger på 256 GB. Det finns med andra ord gott om plats i den här luren för dina egna bilder, appar och så vidare.
Den framåtriktade kameran är på 8 Megapixlar och det sitter dubbla kameralinser på baksidan. Dessa är på 13 respektive 2 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Den mindre linsen är en djupsensor.
Kamerorna kan likt de flesta av dagens mobil kameror ge helt okej bilder vid bra ljusförhållanden. Det är numera ovanligt med helt värdelösa kameror även om man naturligtvis kan ha otur och råka ut för en sådan.
Batteriet är på 4230 mAh vilket är en bra batteristorleken med tanke på den svagare processorn och den inte allt för skarpa skärmen bör mobilen klara mer än en dag på en laddning utan problem.
Realme 2 är en mobiltelefon som håller en hög kvalitet och det är så på grund av att tillverkaren Oppo även om de är okända här i landet är en stor mobil tillverkare som i andra länder säljer mängder av mobiltelefoner. Kvaliteten är alltså bättre än hos de små kinesiska tillverkarnas smartphones.
Realme 2 kostar 8990 rupier vilket motsvarar ungefär 1300 kronor men på det priset tillkommer tullavgifter och den svenska momsen.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?