Månadens fynd (Oktober 2018).


Xiaomi Mi A2 är en budgetmobil som har mycket att erbjuda när det gäller specifikationer och design. Det är till och med en Android One mobil vilket är en stor fördel i alla fall tycker vi som föredrar ett rent operativsystem det. En Android One enhet har ett system från Google och det är upplagt precis som Google har tänkt sig operativsystemet Android och kommer följaktligen helt utan andra funktioner än deras egna.
Xiaomi Mi A2 är helt konstruerad av metall och har avrundade hörn och kanter. Mobiltelefonen är mycket välkonstruerad och robust. På baksidan, längst upp i övre vänstra hörnet sitter dubbla kameralinser och lite längre ner sitter en fingeravtrycksläsare.
Likt de flesta av årets dyra toppmodeller är skärmen stor och når långt ut på kanterna.
I underkant sitter en USB Typ C port men telefonen saknar hörlursuttag.


Den främre kameralinsen är på 20 Megapixlar och har LED blixt.
De dubbla bakre kamerorna är på 12 respektive 20 Megapixlar och har PDAF, gyro EIS samt dubbla LED blixtar.
Kamerorna ger ofta bra bilder som duger att lägga upp på sociala medier.
Displayen är en LCD display på 6 tum med 1080×2160 pixlar och har bildförhållandet 18:9. Pixeltätheten landar på 403 ppi (pixlar per tum). Skärmen är av hög kvalitet och den är skarp och tydlig. Däremot kan det vara svårt att se vad som finns på skärmen när man befinner sig utomhus och det är förstås en nackdel.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 660 processor på 2,2 GHz och ett RAM minne på 4 GB. Internminnet är på 32 eller 64 GB beroende på vilken modell du väljer.
Det existerar även en bättre modell med ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på hela 128 GB. Den variant jag skriver om här är den med ett inbyggt minne på 64 GB.
Processorn är relativt kraftfull samtidigt som den är effektiv och det ger en bättre batteritid än det annars hade blivit.
Batteriet är på 3000 mAh och stödjer snabbladdning men inte trådlös laddning på grund av att detta är en mobiltelefon av metall. Batteristorleken kan kännas en aning för liten med tanke på displayens storlek och den kraftfulla processorn men den klarar av åtminstone en dag på en laddning .
Xiaomi Mi A2 är en Android One mobil så den har ett rent operativsystem och får ett färskt sådant i åtminstone två år.
Xiaomi Mi A2 är en väldigt bra smartphone, helst med tanke på det pris man tar för mobiltelefonen. Som ofta är fallet är mobilen ändå mer billig ifall man köper den utomlands. Den höga svenska momsen ser tyvärr till att de produkter som säljs här i Sverige är betydligt dyrare än vad de kunde ha varit.
En Xiaomi Mi A2 har ett pris på 2990 kronor hos Webbhallen, Komplett och Netonnet och det priset gäller för versionen med 64 GB  i  internminne. Denna smartphone har med andra ord gott om plats och dess prestanda duger gott och väl för de allra flesta konsumenter.
Tillverkaren Xiaomi är inte så kända här i landet ännu men det kommer sannolikt att ändras med tiden eftersom de har börjat satsa på att nå ut till konsumenter i Europa. Företaget är mycket kända utomlands och det rör sig om en av världens största tillverkare av mobiltelefoner. Det är synd att vi svenskar känner till så få mobil tillverkare eftersom det finns ett oerhört stort utbud där ute.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?