Huawei Mate 20 Lite

Huawei Mate 20 Lite är en väldesignad, välkonstruerad smartphone med en stor display som dominerar nästan hela fronten av telefonen. Mobilens kanter är avrundade och består av metall medan baksidan är av plast som har täckts av flera lager glas. Denna smartphone följer med andra ord till pumkt och pricka den nu rådande deign trenden hos mobiltelefoner.
Likt hos många andra billigare alternativ når displayen inte fullt lika långt ut på kanterna som hos de dyrare flaggkepps mobilerna utan kanterna är lite tjockare.
På baksidan sitter dubbla kameralinser samt en fingeravtrycksläsare. I mobilens underkant sitter en USB Typ C port vilket nästan är ett måste i smartphones som kostar mer än 3000 SEK.


Huawei Mate 20 Lite har en LCD display på hela 6,3 tum och med 1080 x 2340 pixlar. Displayen har bra färgartergivning och är tillräckligt skarp men utan att nå upp till samma höjder som mer påkostade mobiltelefoner. Skärmen har bildförhållandet 19:5 och skärmen täcker 81,7 procent av framsidan vilket är rätt så bra.
Den stora displayen medför att den här mobilen är en utmärkt multimedia enhet. Huawei Mate 20 Lite kommer med Android 8.0 Oreo men med Huaweis hårt anpassade skinn EMUI 8.2 som är ett skinn som långt ifrån alla gillar. Det är förstås alltid möjligt att installera en Launcher och använda den istället ifall man inte skulle gilla Huaweis skinn.
Huaweis skinn är upplagt på ett sådant  sätt att det tar lite tid att vänja sig med hur allt fungerar.. Batteriet är på 3750 mAh och det ovanligt bra batteristorlek och en klar fördel med tanke på den stora displayen och den relativt kraftfulla prestandan.
Batteritiden bör bli klart godkänd och räcka minst en dag vid vanligt användande.
Denna smartphone har ovanligt nog två framåtriktade kameralinser på 24 respektive 2 megapixlar kamerarna har vidvinkel lins och djupsensor. Funktionen Face Unlock finns hos den här telefonen.
De dubbla bakre kameralinserna är på 20 repektive 2 megapixlar och har LED blixt, PDAF och kameran på 2 megapixlar och en djupsensor.
Telefonens kameror klarar av att ta imponerade fina bider vid bra ljusförhållanden. Färgerna blir fina och detsamma gäller skärpan samtidigt som den Artificiella Inteligensen hjälper till ytterliggare för att ge så fina bilder som möjligt.
I telefonen sitter en åttakärning Hisilicoon Kirin 710 processor på 2,2 GHz och den har ett RAM minne på 6 GB eller 4 GB beroende på vilken modell man beställer. Det inbyggda minnet är på 64 GB och minneskapaciteten gåt att utöka med ett minneskort på 256 GB.
Huawei Mate 20 Lite har fullt tillräckligt med utrymme för dina egna nedladdningar och ifall du investerar i ett MicroSD kort kan du få plats för dina bilder, videos och musik för att ge några exempel. En Huawei Mate 20 Lite har en prislapp runt 3290 SEK och det är ett helt okej pris med tanke på den prestanda och funktioner du får för de pengarna.

Huawei Mate 20 Lite har en dubbelkamera där huvudkameran är på 20 megapixel och sekundärkameran på 2 megapixel




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?