Månadens klassiker.


Sony Xperia Z3 som lanserades i September 2014 var en väldigt bra smartphone och kan anses ha blivit en riktig klassiker.
Telefonen är konstruerad av kombinationen metall, plast och glas likt många av dagens toppmodeller. Ramen runt telefonens kanter är av metall och baksidan är av en plast vilken har täckts av flera lager glas.
Designmässigt har den en rektangulär design med lätt avrundade hörn.
Sony Xperia Z3 har likt många av Sonys toppmodeller en IP-68 Certifiering och det är något som de var tidiga med att köra som standard.
Mobiltelefonen har framåtriktade stereo högtalare som ger ett högt klart ljud men utan att riktigt hålla samma höga kvalitet som de allra bästa mobil högtalarna. Högtalare som sitter på mobilens front ger ju fördelen att ljudet riktas mot dig när du använder din smartphone och det medför att ljudet blir tydligare och högre än ifall högtalarna till exempel skulle vara placerade i botten av mobilen eller ändå sämre, på baksidan.
På grund av att det här är en äldre modell som kom innan fingeravtryckläsare blev populära saknar den en fingeravtrycksläsare.


Displayen är en LCD display på 5,2 tum med 1080×1920 pixlar och pixeltätheten landar på 424 ppi (pixlar per tum).
En skarp och bra display gör att filmtittande och mobil spelande blir njutningsfullt men det hade inte skadat ifall skärmen hade varit ändå större än den är men det var förstås inte alls lika vanligt då med stora displayer på 6 tum. En riktigt stor display ger helt enkelt en bättre upplevelse av olika media.
Processorn är en fyrkärnig Snapdragon 801 processor på 2,5 GHz samt ett RAM minne på 3 GB. Det inbyggda minnet är på 16 eller 32 GB och det är något lite med dagens mått mätt.
Den kraftfulla processoren har åldrats väl och den är fortfarande mycket kraftfull och snabb även om den nu är fyra år gammal.
Det finns även plats för ett minneskort på upp till 256 GB.
Versionen med 16 GB har en aning för lite utrymme för dagens konsumenter men den med 32 GB i internminne kan duga för den som inte brukar ladda ner många appar.
Den främre kameralinsen är på 2,2 Megapixlar och den ensamma bakre kameralinsen är på 20,7 Megapixlar och har vidvinkel lins, autofokus samt en LED blixt.
Kamerorna håller en utmärkt kvalitet och ger ofta fina bilder.
Batteriet är på 3100 mAh och klarar två dagar på en laddning.
Det operativsystem som kom förinstallerat är Android 4.4.4 KitKat men det är uppgraderingsbart till Android 6.0 Marshmallow. Detta är en äldre modell så den kommer aldrig att få någon ny ytterligare uppdatering av systemet.
Sony Xperia Z3 har inslag av nytt och gammalt när det gäller designen. Den saknar den moderna stora skärmen som når långt ut på kanterna men detta kan faktiskt vara något av en fördel när man spelar spel i landskaps läge på grund av att man har något att greppa med händerna. Jag tänker på telefonens panna och haka.
Däremot har den den mer moderna designen med metall och bakstycke av glas.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?