Honor 8X

 Honor 8X är på väg att lanseras i Europa och det rör sig om en smartphone i mellansegmentet med en modern design.
Den har en stor display, bakre fingeravtryckläsare samt dubbla bakre kameralinser och har en ram av metall som löper längs telefonens kanter. Baksidan är av plast som har täckts av flera lager glas så att det reflekterar fint i ljuset.
Denna smartphone har ovanligt nog ett hörlursuttag men har tyvärr också den gamla microUSB porten istället för den moderna USB Typ C porten.
Honor 8X är en rejäl uppgradering jämfört med föregångaren Honor 8 som släpptes för två år sedan.


Displayen är en LCD display på 6,5 tum med 2340×1080 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 396 ppi (pixlar per tum). Bildförhållandet är 19.5.
Denna riktigt stora skärm medför att mobilen blir en utmärkt multimedia enhet lämplig för att spela mobil spel, titta på streamad film eller YouTube videos men samtidigt innebär det att telefonen blir ganska stor. Displayen täcker 84,4 procent av framsidan och det gör att mobiltelefonen trots allt blir mindre än den annars skulle ha varit och det är en stor fördel med dagens moderna smartphones. Det faktum att fronten nästan helt består av display är ju positivt.
Den processor som sitter i mobilen är en åttakärnig Hisilicon Kirin 710 procesor på 2,2 GHz. Processorn är kraftfull och snabb vilket ger ett fantastiskt flyt när man använder telefonen dagligen.
RAM minnet är på 4 GB och det inbyggda minnet är på 64 GB. Det existerar även en dyrare variant med ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 128 GB. Honor 8X har därmed gott om plats.
Batteriet är på 3750 mAh och det är en fullt godkänd batteristorlek.
Den framåtriktade kameran är på 16 Megapixlar. De dubbla bakre kamerorna är på 20 Megapixlar respektive 2 Megapixlar
Den senare år en djupsensor och kamerorna har PDAF och LED blixt.
Operativsystemet som kommer installerat är Android 8.1 Oreo men med Huaweis skinn EMUI version 8.2.
Honor är ett dotterbolag till Huawei så därför används ofta samma komponenter och systemet är uppbyggt på samma sätt som Huaweis egna smartphones. Honor är dock ett billigare märke så deras mobiltelefoner kostar mindre.
Dessignmässigt håller telefonen en hög kvalitet och prestandan är väldigt bra och ligger bra till i konkurrensen med mobiler i samma prisklass.
Därför kommer sannolikt den här mobilen att säljas i ganska många antal när den väl lanseras i flera länder än Indien och Kina. Honor är också ett relativt känt märke här i Sverige så det ser positivt ut. Om du vill ha en riktigt prisvärd smartphone kan Honor 8X vara ett fantastiskt alternativ.
Konkurrensen i detta segment är dock extremt hård och det finns mängder med mobiltelefoner att välja bland.
Priset lär hamna strax över 3000 kronor och för pengarna får du en mycket bra smartphone som klarar av det mesta.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?