Huawei Mate 20 Pro


Huawei Mate 20 Pro kan komma att bli en av årets absolut bästa mobiltelefoner, den är bra på det mesta och har nya spännande funktioner. Dessutom har den en ellegant, lyxig design och är oerhört välkonstruerad.
Fronten har en stor display som når långt ut på kanterna.
Ramen runt telefonens kanter består av metall och baksidan är av plast som har täckts av flera lager glas. Baksidan har en distinkt design som gör att mobilen sticker ut lite i mängden. Den har hela tre kameralinser på baksidan vilket är något helt nytt.
Här finns en IP-68 Certifiering så mobiltelefonen är vattentät på 2 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
I mobiltelefonens underkant sitter en USB Typ C port.


Huawei Mate 20 Pro har en AMOLED display på 6,4 tum med 1440×3120 pixlar så pixeltätheten blir hela 538 ppi (pixlar per tum). Under den fantastiska displayen finns en fingeravtrycksläsare så när man trycker lätt med fingret på ett anvisat ställe på skärmen låses den upp på ett enkelt och säkert sätt. Den här funktionen är någonting som sannolikt kommer att bli vanligare i framtiden eftersom utvecklingen ständigt går framåt.
Mobiltelefonen har också Face Unlock så det är även möjligt att låsa upp telefonen på det sättet.
Denna smartphone drivs av den nya, egentillverkade åttakärniga HiSilicon Kirin 980 procesor på 2,6 GHz.
RAM minnet är på 6 GB och internminnet är på 128 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB. Det råder med andra ord knappast någon brist på plats i den här mobilen.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie men med Huaweis skinn EMUI version 9.0.
Den framåtriktade kameran är på 24 Megapixlar.
Det är på baksidan det blir intressant på grund av att Mate 20 Pro har tre kameralinser där. En vidvinkel lins på 40 Megapixlar, en ultra vidvinkel lins på 20 Megapixlar samt en telefoto lins på 8 Megapixlar och dessa har Leica optisk och dubbla LED blixtar. Artificiell intelligens finns hos denna smartphone och den hjälper bland annat till att ge ändå bättre bilder när du tar en bild och då främst genom att förstärka bildens färger. Den artfartifici intelligensen kan också känna igen motiven på de bilder du planerar att ta för att ställa in bästa möjliga kamera inställning till just det motivet.
Bilder håller en hög kvalitet och ligger bra till i jämförelse med de närmaste konkurrenternas likvärdiga produkter. Den här mobiltelefonen passar dig som gärna vill ta fina bilder med din mobiltelefon och som använder din smartphone för att ta bilder väldigt ofta.
Stereo högtalare existerar även det och de avger ett 32 bitars ljud på 384 kHz.
Tyvärr saknas hörlursuttag.
Det ljud du får ut är högt och klart så att lyssna på musik eller titta på streamad film blir njutningsfullt.
Det inbyggda batteriet är på 4200 mAh och stödjer snabbladdning och trådlös laddning samtidigt som den stödjer reverse trådlös laddning vilket innebär att du kan ladda en annan smartphone med funktionen trådlös laddning med din Huawei Mate 20 Pro. Du lägger helt enkelt de olika mobiltelefonernas baksidor mot varandra och då laddas den andra telefonen.
Oerhört praktiskt faktiskt. Om du likt mig äger två mobiltelefoner som du har med dig nästan hela tiden är det naturligtvis bra att kunna ladda batteriet på sin andra enhet ifall det börjar ta slut. Du kan till exempel också ladda en kompis mobiltelefon när det börjar bli kris för honom eller henne.
Huawei Mate 20 Pro är den mest kraftfulla mobiltelefonen för tillfället och allt flyter på oerhört lätt och smidigt utan några som helst problem. Detta är en flaggskepps mobil som satsar helhjärtat på att erbjuda bästa möjliga prestanda och funktioner och det har tillverkaren Huawei helt klart lyckats med.
Men smakar det så kostar det, om man vill ha det allra bästa måste man vara beredd att betala för sig. En Huawei Mate 20 Pro har ett pris på 9995 kronor utan abonnemang och det medför att den prismässigt hamnar nära iPhone XR.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?