Google Pixel 3 XL


Google Pixel 3 XL är som namnet antyder den större av de två nya mobiltelefonerna från Google. Den har en stor display och till skillnad från den mindre modellen har den en flärp där vissa komponenter huserar.
På baksidan sitter en ensam kameralins samt en fingeravtrycksläsare och den övre delen av baksidan består av blänkande glas medans den största nedre delen är av frostat glas. Telefonens kanter är av metall.
Likt den mindre Google Pixel 3 har mobilen en IP-68 Certifiering som innebär att den tål att vistas på 1,5 meters djup i upp till 30 minuter.
I mobiltelefonens underkant sitter en USB Typ C port men den saknar hörlursuttag.
Googles mobiltelefoner är tänkta att ligga i framkant när det gäller funktioner även om detsamma inte gäller rent designmässigt. På det området är designen relativt enkel och sticker inte ut i mängden.


Den stora skärmen är en AMOLED display på 6,3 tum med 1440×2960 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 523 ppi (pixlar per tum).
Google Pixel 3 XL har därmed en skarpare display än sitt mindre syskon. Displayen är också en Always On display och skyddas av Gorilla Glas 5.
Med en så pass stor display med så pass skarp display medför att den är en utmärkt multimedia enhet.
Under chassit sitter en åttakärnig Snapdragon 845 procesor på 2,5 GHz och det rör sig om en processor som brukar sitta i årets toppmodeller så det finns gott om kraft hos denna smartphone. RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 eller 128 GB beroende på vilken modell du väljer. Det finns ingen plats för ett minneskort men med så pass inbyggd minneskapacitet är det knappast någon nödvändighet.
De dubbla främre kameralinserna är på 8 Megapixlar och den ena är en vidvinkel lins medans den andra är en ultra vidvinkel lins och dessa har PDAF men saknar autofokus.
Den ensamma bakre huvudkameran är på 12 Megapixlar och har optisk bildstabilisator, PDAF samt dubbla LED blixtar. Google är kända för att ha en otroligt bra kvalitet hos sina mobil kameror och föregångarna fick många positiva recensioner från en mängd olika tekniska skribenter och det bör åtminstone vara minst lika bra som tidigare.
Det inbyggda batteriet är på 3430 mAh och stödjer snabbladdning och trådlös laddning vilket är stora fördelar.
Detta är en smartphone med många nya funktioner, bland annat kan nämnas Active Edge som genom att man klämmer in mobilen långsidor varvid Googles assistent aktiveras.
Det finns fler nya funktioner som jag tänker gå in på i ett senare blogginlägg.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie som är den senaste versionen av systemet och på grund av att den här mobiltelefonen är Googles egna smartphone kommer den som beställer en vara garanterad att få uppdateringar av operativsystemet i minst två år. Det är ju som de flesta känner till just Google som äger operativsystemet Android. Detta medför också att du får en helt ren version av systemet.
Priset blir från 869 Euro men ett eventuellt svenskt pris är okänt för tillfället, det är inte ens säkert att mobilen kommer att släppas till försäljning i Sverige.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?