Samsung Galaxy A9 (2018)


Samsung Galaxy A9 (2018) är en budgetmobil i mellansegmentet som är unik på det sättet att den är, kanske den första mobiltelefonen med fyra kameralinser på baksidan.
Telefonen är konstruerad av den vanliga kombinationen av metall, plast och glas med en ram av metall och baksidan är av plast täckt av flera lager glas. Hörnen är avrundade men fronten och bakstycket är helt plana. Framifrån ser mobilen verkligen ut som en mobiltelefon från Samsung. På baksidan skiljer sig designen något från hur deras smartphones brukar se ut.
Samsung Galaxy A9 har en väldigt stor display med bildförhållandet 18:5 och den täcker 80 procent av framsidan av mobilen.
Den har en USB Typ C port i underkanten samt en fingeravtrycksläsare vilken sitter på baksidan av luren.


Displayen är en AMOLED display på 6,3 tum med 1080×2220 pixlar så pixeltätheten blir 392 ppi (pixlar per tum). Denna display är skarp med bra färgåtergivning och betraktningsvinkel.
Den har en åttakärnig Snapdragon 660 processor på 2,2 GHz samt ett RAM minne på 6 GB. Det inbyggda minnet är på hela 128 GB så det finns gott om plats i den här mobiltelefonen. Det finns till och med plats för ett minneskort på upp till 512 GB.
Batteriet är på 3800 mAh och stödjer snabbladdning. Batteristorleken är fullt godkänd med tanke på display storleken och den relativt kraftfulla processorn.
Det operativsystem som kommer installerat är Android 8.0 Oreo och det må vara en ganska färsk version av systemet men det är tyvärr inte den allra senaste versionen vilket hade varit bättre.
Samsung Galaxy A9 har en främre kameralins på 24 Megapixlar, kapabel till att ta fina selfies.
Men det mest intressanta med just den här mobiltelefonen är naturligtvis de fyra bakre kamerorna och dessa är på 24 Megapixlar, 8 Megapixlar, 10 Megapixlar samt en djupsensor på 5 Megapixlar. De har PDAF, 2×Optisk Zoom och en LED blixt.
Kameralinserna är en telefoto lins, en ultravid lins, en vanlig kameralins samt djupsensorn. De olika kamerorna kan ge fina, vackra bilder vid bra ljusförhållanden men de olika kameralinserna ger lite olika färger på så sätt att om du till exempel tar olika bilder på en vit vägg med olika linser kommer den vita färgen ha något olika nyanser. Om det är ett problem för dig kan du bäst avgöra. Det är förstås också så att den här mobiltelefonen har en mängd olika tekniska kamera inställningar och funktioner så den passar bäst för dig som är duktig på att fotografera. Jag själv föredrar att bara sikta och ta bilder utan att först hålla på med manuella inställningar och därför passar den här mobilen inte riktigt mig eller personer som har samma inställning som mig.
Samsung Galaxy A9 som når Sverige i November någon gång är inte direkt billig med ett rekommenderat pris på 6490 kronor men om du vill vara först med att ha en smartphone med fyra bakåtriktade kameralinser kostar det.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?