Nokia 7.1


Nokia 7.1 har en stor display, ram av metall samt ett bakstycke av plast täckt av ett lager glas. Den är med andra ord konstruerad av samma kombination av material som majoriteten av dagens smartphones och det börjar faktiskt kännas lite för likriktat.
Detta är dock en välbyggd mobil med en relativt kompakt design trots den stora skärmen.
Den bakre kamera modulen (området runt kamerorna) sticker ut en aning från chassit så mobiltelefonen ligger inte plant på till exempel ett bord.
En smartphone i mellansegmentet som den här hamnar i ett väldigt konkurrent utsatt segment men det gäller inte i lika hög grad här i landet för här är intresset för toppmodellerna högt.
Telefonen har en bakre fingeravtryckläsare samt en USB Typ C port i telefonens underkant.



Nokia 7.1 har en LCD display på 5,8 tum med 1080×2280 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 432 ppi (pixlar per tum). Displayen har bildförhållandet 19:9 så den når långt ut på kanterna och det ger en mindre mobiltelefon än den skulle vara med en display med det vanliga bildförhållandet. Displayens storlek, skärpa och färgåtergivning medför att denna smartphone är en bra multimedia enhet och dessutom till ett mer överkomligt pris vilket är en stor fördel.
Skärmen skyddas av Gorilla Glas 3.
Under chassit sitter en åttakärnig Snapdragon 636 procesor på 1,8 GHz och RAM minnet är på 3 GB. Internminnet är på 32 GB men det finns även en bättre variant med ett RAM minne på 4 GB och ett internminne på 64 GB. Minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 400 GB.
Den framåtriktade kameran är på 8 Megapixlar och på baksidan sitter dubbla kameralinser på 12 respektive 5 Megapixlar med Carl Zeiss optisk och det finns dubbla LED blixtar. Kameran på 5 Megapixlar är en djupsensor som ger skarpare bilder.
Kamerorna håller en hög kvalitet och ger fina bilder vid bra ljusförhållanden.
Det inbyggda batteriet är på 3060 mAh och stödjer snabbladdning.
Operativsystem som kommer installerat är Android 8.1 Oreo och det rör sig om en ren version av systemet vilket är bra eftersom det möjliggör snabba uppdateringar samtidigt som systemet flyter på bra under en längre tid än med ett tungt skinn som ett lager över Android.
Finska HMD Global är det som tillverkar Nokias mobiltelefoner numera och de gör ett utmärkt jobb med att ta fram prisvärda produkter som kan tilltala personer som inte vill spendera 9000 kronor på sin nästa mobil.
Nokia 7.1 har ett pris från 299 Euro som direktöversatt blir 3350 kronor och det är ett helt okej pris med tanke på vad man får för pengarna.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?