Blackview S8


Blackview S8 är en budgetmobil från en liten kinesisk tillverkare och mobiltelefonen har till stor utsträckning lånat design från Samsung Galaxy S8. Faktiskt så pass mycket att den nästan är en klon men inte så mycket att man kan lura någon att detta är just en Samsung Galaxy S8. Det rör sig med andra ord inte om en exakt kopia.
Displayen är stor och täcker upp en större del av fronten. Kanterna runt mobiltelefonen är av metall men baksidan är av blänkande plast som liknar glas men troligtvis inte är det.
Det här är faktiskt en mobiltelefon med fyra kameror, två fram och två bak men två av kameralinserna är endast till för att ge ett extra djup i de bilder man tar.
På baksidan sitter även en fingeravtrycksläsare och den är placerad på en bra plats en bit under kameralinserna.
Blackview S8 saknar hörlursuttag men har en USB Typ C port i underkanten av mobilen.


Displayen är en LCD display på 5,7 tum med 720× 1440 pixlar så pixeltätheten blir 282 ppi (pixlar per tum). Pixeltätheten visar att skärmen saknar skärpa till en viss del, den har inte alls samma skärpa som betydligt dyrare mobiltelefoner eller ens i närheten av dessa men det rör sig samtidigt knappast om en totalt värdelös skärm.
Displayen har bildförhållandet 18:9 och den täcker 83,8 procent av framsidan.
Telefonen drivs av en åttakärnig Mediatek MT6750T processor på 1,5 GHz samt har ett RAM minne på 4 GB.
Den har inte en rejält kraftfull processor även om den är tillräckligt kraftfull för lättare användning. Blackview S8 må likna en Samsung Galaxy S8 på utsidan men invändigt hamnar den rätt långt ifrån även om den ju har okej prestanda som duger för dig som mest använder din smartphone för att ringa samtal och surfa lite då och då. I nödfall klarar den även av lite mindre grafiskt krävande mobil spel.
Internminnet är på 64 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 128 GB. Denna mobil har alltså ganska gott om plats för den vanliga användaren och det är naturligtvis alltid en fördel när en mobiltelefon har mycket plats eftersom man ju gärna vill kunna installera appar, spara fotografier och också ha tillräckligt med utrymme för uppdateringar av både applikationer och själva operativsystemet.
De främre kameralinserna är på 8 respektive 0,3 Megapixlar och den på 0,3 Megapixlar är endast en djupsensor som ger mer djup i dina bilder.
De bakre kamerorna är på 13 Megapixlar respektive 0,3 Megapixlar och detsamma gäller här. Den mindre linsen är en djupsensor. Kamerorna på baksidan har en LED blixt och autofokus och de framåtriktade kamerorna har en LED blixt.
Dessa kameror är kapabla att ge helt okej bilder vid bra ljusförhållanden men bilder tagna i mörkare miljöer blir i det närmaste oanvändbara. Samtliga kameror reagerar något långsamt när man tar en bild, inte hemskt mycket långsammare än konkurrenternas mobiltelefoner men så pass att man märker det. Blackview S8 är en billig budgetmobil så det är klart att man inte kan förvänta sig topp kvalitet när det gäller saker som kamera kvalitet men bilder kan bli relativt bra om man har lite tur.
Det inbyggda batteriet är på 3180 mAh och stödjer snabbladdning.
Mobiltelefonens batteri klarar nätt och jämnt en dag på en laddning vid vanligt användande.
Det operativsystem som kommer installerat är Android 7.0 Nougat och det är en ganska ren version av systemet vilket är en stor fördel. Blackview S8 är som sagt en budgetmobil och sådana får ytterst sällan uppdateringar av operativsystemet så den version som kommer installerat när du får mobiltelefonen för första gången är den version du får leva med.
En Blackview S8 kostar hos Ali Express 1383 kronor och för pengarna får du en fint designad smartphone med godkänd prestanda. Det följer dessutom med en hel del extra tillbehör i paketet när du beställer telefonen. Man får bland annat ett mobil fodral av genomskinlig plast, en hörlurs adapter, en OTG adapter, USB laddningskabel samt en laddare.
Om du vill ha en mycket billig smartphone med fin design och godkända specifikationer kan Blackview S8 vara ett utmärkt alternativ.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?