Xiaomi Mi Mix 2S


Xiaomi Mi Mix 2S är en flaggskepps mobil med ett ovanligt materialval. Större delen av mobiltelefonen är nämligen tillverkad av keramik.
Kanterna runt telefonen är av metall och fronten består av en stor display som når långt ut på mobilens kanter något som tillverkaren Xiaomi faktiskt var först med.
Detta är en välkonstruerad smartphone som känns skön och robust. Designmässigt är telefonen ganska rektangulär med endast lätt avrundade hörn och baksidan är helt plan.
På denna baksida sitter dubbla kameralinser samt en fingeravtrycksläsare som är bra placerad en bit ifrån kamerorna. Linserna ligger längst upp i vänstra hörnet och området runt kameralinserna sticker ut lite från chassit.
I mobilens underkant sitter en USB Typ C port.


Displayen är en 6 tums LCD display med bildförhållandet 18:9 med 2160×1080 pixlar. Displayen är en skarp HD display som visar fina bilder och tydlig text när du surfar på nätet till exempel. Färgerna är naturliga och displayen har en utmärkt betraktningsvinkel så mobiltelefonen är en bra multimedia enhet lämplig för att titta på streamad film eller spela mobil spel.
RAM minnet är på 6 GB med ett inbyggt minne på 64 eller 128 GB. Det existerar även en bättre variant med ett RAM minne på 8 GB och internminnet är på 256 GB.
Xiaomi Mi Mix 2S har gott om plats för dina egna filer, appar och allt annat du kan tänkas vilja spara i din smartphone.
Det sitter en åttakärnig Snapdragon 845 procesor på 2,8 GHz och det rör sig om en av årets topp processorer vilken sitter i en mängd av årets toppmodeller.
Här finns gott om kraft och processorn är samtidigt effektiv så allt flyter på som det ska utan någon som helst lagg.
Operativsystemet är Android 8.0 Oreo men uppgraderingsbar till Android 9.0 Pie.
Den kommer med Xiaomis egna skinn MIUI 10, alltså inte någon helt ren version av systemet direkt och det kan för en del personer vara en nackdel i sammanhanget.
Den främre kameralinsen som ovanligt nog sitter i mobilens nedre del av fronten, detta för att få tunnare kanter längst upp på telefonen är på 5 Megapixlar. De dubbla bakre kameralinserna är båda på 12 Megapixlar och har optisk bildstabilisator, PDAF, optisk zoom samt dubbla LED blixtar. Den ena av dessa kameror är en telefoto lins medans den andra är en vanlig kameralins.
Batteriet är på 3400 mAh och stödjer både snabbladdning och trådlös laddning vilket är två stora fördelar.
Xiaomi Mi Mix 2S är faktiskt den första mobiltelefonen från denna tillverkare som har trådlös laddning och det är ett praktiskt sätt att ladda sin mobils batteri även om den laddas något långsammare på detta sätt. En fördel är att USB porten inte slits särskilt mycket ifall man laddar sin smartphone trådlöst vid en majoritet av tillfällena då den behöver laddas.
Xiaomi Mi Mix 2S är en lyxig smartphone av hög kvalitet som samtidigt kostar mindre än andra jämförbara flaggskepps mobiler så om du beställer en tjänar du en liten slant. Den kostar från 4990 kronor och det är en riktig bra deal ifall du vill ha något mer premium men som samtidigt är lite mer ovanligt. En telefon som sticker ut i mängden av mobiltelefoner där ute. Varje år släpps en stor mängd olika mobiltelefoner så det är inte alltid så lätt att hitta just den som passar just dig men det går att hitta extremt bra smartphones som inte kostar skjortan.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?