Google Pixel 3


Google presenterade de nya Pixel mobilerna den 9 Oktober 2018 och här följer mitt blogginlägg om Google Pixel 3 som är den mindre av de två olika modellerna.
Designmässigt påminner mobiltelefonen rätt mycket om föregångaren även om det har skett en storleksökning när det gäller displayen som för övrigt har fått bildförhållandet 18:9. Baksidan består av plast som har täckts av ett lager glas. Den övre delen av baksidan består av blänkande glas som lätt drar till sig fingeravtryck men det övriga glaslagret som täcker större delen av baksidan är av ett matt glas vilket inte drar till sig fingeravtryck. Kanterna av telefonen är av metall. På baksidan sitter en ensam kameralins samt en fingeravtrycksläsare.
Pixel 3 har stereo högtalare men saknar hörlursuttag.
I mobilens underkant sitter en USB Typ C port.
En IP-68 Certifiering finns ombord så mobiltelefonen tål att vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.


Google Pixel 3 har en AMOLED display på 5,5 tum med 1080×2160 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 443 ppi (pixlar per tum). Skarpheten och betraktningsvinkeln är bra och displayen håller en hög kvalitet.
Skärmen skyddas av Gorilla Glas 5 och är en Always On display.
Skärmens storlek och kvalitet medför att mobilen blir en utmärkt multimedia enhet som duger gott och väl för att titta på streamad film eller YouTube videos. Att spela mobil spel blir även det en fin upplevelse på den här mobiltelefonen.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 eller 128 GB och minneskapaciteten går inte att utöka med ett minneskort men med så pass mycket inbyggt minne är detta knappast nödvändigt.
Denna smartphone drivs av en åttakärnig Snapdragon 845 procesor på 2,5 GHz. Den processorn är en av årets mest kraftfulla processorer och sitter i en mängd olika toppmodeller.
Mobilen har dubbla kameralinser på framsidan och dessa är båda på 8 Megapixlar. Den ena är en vidvinkel lins och den andra är en ultra vidvinkel lins som tyvärr saknar autofokus men har PDAF.
Den bakre kameran är på 12 Megapixlar och har PDAF, optisk bildstabilisator och dubbla LED blixtar.
Föregångarna hade kameror som är kända för att ge fantastiskt fina bilder och många recensenter har berömt kvaliteten och de nya mobiltelefonernas kameror bör bli minst lika bra om inte bättre.
Batteriet är på 2915 mAh och stödjer både snabbladdning och trådlös laddning vilket är bra fördelar som underlättar vardagen.
Google Pixel 3 kommer med funktionen Active Edge som innebär att du när du kramar in telefonens långsidor med handen avkiverar Googles assistent. Det finns även en mängd AI funktioner som jag tänker gå in mer i ett senare inlägg.
Operativsystemet som kommer installerat är Android 9.0 Pie och det rör sig naturligtvis om en helt ren version av systemet eftersom detta är Googles egna smartphone och det är just Google som äger operativsystemet Android. När man äger en Pixel mobil är man garanterad att få uppdateringar i minst två år och det är uppdateringar som kommer fort till din smartphone. Oftast före alla andra som inte äger en mobiltelefon från Google.
En Google Pixel 3 kostar från 799 dollar, ett eventuellt svenskt pris är inte känt ännu.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?