Hero Hunters


Hero Hunters är ett third person shooter spel som spelas på mobil där du inte bara har en spelkaraktär utan man spelar med ett team på upp till fem karaktärer samtidigt. Samtliga med olika roller och förmågor.
Under en spelomgång växlar man mellan karaktärerna precis när man vill vilket är ett ovanligt upplägg men som faktiskt höjer spelupplevelsen med flera snäpp. Spelet känns helt enkelt mer varierat på det sättet.
Under spelets gång samlar man på sig nya hjältar och vapen.
Man styr sina karaktärer på samma sätt som hos många andra mobil spel av den här typen.
Du sikter genom att hålla en tumme på vänster sida av skärmen och avlossar ditt vapen med en knapp till höger på displayen. Du kan också dra till höger för att ducka bakom skydd eller springa till ett nytt skydd om du blir beskjuten för mycket i din nuvarande position.
Ditt team är när du spelar ett uppdrag utplacerade på olika platser på banan beroende på deras specialitet.
De med automatvapen leder striden, de med gevär stannar i mitten och snipers placeras högre upp och längre bak på banan.
Man väljer vilken kombination av karaktärer som man bedömer bäst klarar av de massor av  fiender som attackerar dig. På så sätt finns det ett strategiskt inslag i spelet.
Spelaren växlar mellan medlemmarna i deras team genom att trycka på deras profilbilder.


Jag spenderar mycket tid med att spela Ghost Recon Breakpoint eller Division 2 på min Playstation 4 men varierar detta med att spela på min mobiltelefon. Det finns vissa imponerande shooter spel på mobila enheter  som erbjuder en hel del action och Hero Hunters är ett av dessa spel.
Mycket action, roligt att spela långa stunder, rik på innehåll och full med fin grafik. Hero Hunters är ett av de bättre third person shooter spelen på mobil.
Det finns många spel i den här kategorin i PlayStore och iTunes av varierande kvalitet så det är svårt att hitta ett riktigt underhållande spel bland alla dåliga, tråkiga spel där ute. Åtminstone jag själv har ganska höga krav på de spel jag spelar. De måste ha åtminstone hyfsad grafik och behöver vara roligt och omväxlande att spela med olika banor som inte liknar varandra allt för mycket.
Det är klart att mobil spel inte kan tävla mot de mer avancerade konsoll spelen som ju har fantastisk grafik och ofta mer uppbyggd historia som drar in spelaren i spelet men mobil spel kan mer vara ett komplement. Dessutom är just spelen för mobiltelefoner helt gratis att tanka ner och spela vilket ju knappast konsol spel är.
Hero Hunters är kort sagt ett bra spel.  Det är snabbt, massor av kul och erbjuder tillräckligt med variation och djup att du inte blir uttråkad av det för snabbt.
Det är en aning irriterande när man får kommentarer som varför har du en så stor mobiltelefon för det är uppenbart att de inte har tänkt så långt. När man till exempel spelar ett mobil spel som Hero Hunters blir det så mycket trevligare och enklare på en smartphone med en större display. Jag kan absolut inte tänka mig att spela spel på en mobil med en display på 5 tum eller mindre.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?