Samsung Galaxy X Cover Pro


Samsung Galaxy X Cover Pro är Samsungs senaste affärsinriktade smartphone. Den är konstruerad för att klara svåra förhållanden som vanliga mobiltelefoner inte kan hantera.
Mobilen är byggd av robusta och slitstarka material. Chassit är relativt tunt och lätt och skiljer sig inte mycket i dimension jämfört med Samsungs övriga mobiltelefoner. Den här typen av telefoner brukar normalt vara ganska tjocka och otympliga för att få en mer tålig smartphone men med Samsung Galaxy X Cover har tillverkaren lyckats ta fram en mer kompakt mobil och det är en fördel.
Den har en stor display med bildförhållandet 19:5 som skyddas av Gorilla Glas 5.
På höger långsida sitter en fingeravtrycksläsare och den har en USB Typ C port.


Displayen är en LCD display på 6,3 tum med 1080×2340 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 409 ppi (pixlar per tum). Displayen är skarp med utmärkt betraktningsvinkel och ljusstyrka.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB med plats för ett minneskort på upp till 512 GB ifall man skulle behöva mer utrymme i sin mobil.
Processorn är en åttakärnig Exynos 9611 processor på 2,3 GHz vilket är en processor som brukar sitta i budgetmobiler i mellansegmentet. Den är med andra ord mer kraftfull än vad tåliga mobiltelefoner brukar vara. Själva chassit på den här sortens mobiler är kostsam för företaget som tillverkar telefonen och därmed blir de tvungna att spara in på prestandan för att kunna hålla nere prissättningen av sin produkt. Det är anledningen till att tåliga smartphones oftast är lågbudget mobiler på insidan.
Den främre kameralinsen är en vidvinkel lins på 13 Megapixlar och på baksidan sitter en kameralins på 25 Megapixlar också den en vidvinkel lins samt en Ultra vidvinkel lins på 8 Megapixlar.
En IP68-klassificering ger denna smartphone motstånd mot vatten, damm, smuts och sand.  Den kan djunka ner till ett djup på maximalt 1,5 meter under vattnet i upp till 30 minuter.
Samsung Galaxy X Cover Pro är MIL-STD-810G-certifierad vilket innebär att den är testad för att kontrollera att den klarar fall från hög höjd, luftfuktighet och tuffare miljöförhållanden.
Batteriet på 4050 mAh är utbytbart vilket knappast tillhör vanligheterna nu för tiden. Det är till exempel möjligt att köpa till ett extra batteri så att man enkelt kan byta ut ett tomt batteri till ett full laddat. Praktisk om man befinner sig någonstans där man inte har möjlighet att ladda sin mobiltelefon. Dessutom ökar telefonens livslängd eftersom man lätt kan byta ut ett dåligt batteri till ett nytt.
Samsung Galaxy X Cover Pro är en bra stryktålig smartphone som passar dig som arbetar i mer krävande miljöer som till exempel på en byggarbetsplats eller dylikt, alternativt passar den också dig som på fritiden vistas ute i naturen.
Den här mobilen kommer att lanseras i Sverige i slutet av Januari med en prislapp någonstans runt 5500 kronor.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?