Samsung Galaxy A51


Samsung Galaxy A51 är en lite billigare mobiltelefon som skulle kunna vara intressant för er som gillar Samsung men inte vill beställa en dyr Samsung Galaxy S10 Plus.
Den här budgetmobilen i mellansegmentet har en attraktiv design med en stor display som täcker upp större delen av framsidan och en blänkande glasbaksida med en rektangulär kameramodul på baksidan.
Ramarna runt displayen är tunna vilket medför att telefonen blir mer kompakt än den annars skulle ha blivit. Chassit är helt konstruerat av plast men en plast av hög kvalitet som inte gör att mobilen känns billig eller ser billig ut. Samtliga fysiska knappar sitter på telefonens högra långsida.
Samsung Galaxy A51 är en mobiltelefon som på många sätt följer rådande trender när det gäller smartphones och det är alltid trevligt när det förhåller sig så.
Den har till och med en fingeravtrycksläsare under displayens yta och laddningsporten är en USB Typ C port.
På grund av att den är en billigare modell saknar den likt de flesta andra mobiltelefoner i den här prisklassen vattentålighet.


Displayen är en AMOLED display på 6,5 tum med bildförhållandet 20:9 och med 1080×2400 pixlar. Pixeltätheten är på 405 ppi (pixlar per tum).
Displayen är stor med ett runt hål i displayen för den främre kameralinsen och den skyddas av Gorilla Glas 3. Den senaste versionen av Gorilla Glas ligger på generation fem så det är lite dåligt att mobiltelefonens display inte har den mer tåliga versionen.
Processorn är en åttakärnig Exynos 9611 processor på 2,3 GHz och den har ett RAM minne på 4 GB. Internminnet hos basmodellen är på 64 GB men det finns en bättre variant med ett inbyggt minne på 128 GB.
Selfie kameran är på 32 GB och det är en vidvinkel lins.
De bakre kameralinserna är på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 12 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), 5 Megapixlar (telefoto lins) samt en djupsensor på 5 Megapixlar.
Bilder som tas är fina och skarpa med bra färgåtergivning. Bilder tagna i mörkare miljöer blir ofta helt okej även om de naturligtvis inte blir lika bra som de tagna i ljusare miljöer. Ytterst få mobilkameror klarar av att ta tydliga fotografier på till exempel natten.
Samsung Galaxy A51 har inte riktigt samma kraft som mobiltelefoner i högre kategorier (toppmodeller) men det är det man får leva med när man väljer en budgetmobil i mellansegmentet. Man får något som ligger relativt nära flaggskepps mobilernas kraftfulla processorer men som inte når ända fram.
Vid vardagligt användande som att läsa tidningen på nätet eller spela enklare mobil spel märks skillnaden inte särskilt mycket, däremot märks det betydligt mer när man försöker utföra mer krävande uppgifter.
Men majoriteten av svenskarna behöver inte flaggskepps prestanda för att kunna utföra det de vill göra på sin smartphone.
Batteriet är på 4000 mAh och har stöd för snabbladdning.
Den här batteristorleken var tidigare ovanlig men de två senaste åren har det släppts en mängd smartphones med så här pass stora batterier.
En Samsung Galaxy A51 kostar runt 3990 kronor och för pengarna man spenderar får man en duglig smartphone som duger gott och väl för de flesta personer.
Nu påpekar jag någonting som jag ofta påpekar och som är något oerhört viktigt. Nämligen att man aldrig ska beställa en ny mobiltelefon på impuls. Man bör läsa på och jämföra olika mobiler innan man bestämmer sig för vilken man ska införskaffa. Att leva med en dålig smartphone i flera år bara på grund av att man inte har lust att ta reda på fakta om den innan ett köp är bara dumt.




















Om du letar efter en smartphone med en stor skärm, ett stort batteri och många fotografifunktioner, men inte vill bryta banken, kan Samsung Galaxy A51 väl vara telefonen för dig.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?