Huawei P Smart Pro


Huawei P Smart Pro är ytterligare en prisvärd smartphone i mellansegmentet och den kommer med den nu ack så vanliga kombinationen av material. Nämligen plast, glas och metall där kanterna är av plast och framsidan och baksidan täcks av glas.
Byggkvaliteten är som vanligt hos de flesta av dagens mobiltelefoner utmärkt. Ingenting knakar eller böjer sig när man trycker hårt på telefonen.
Ramarna runt den stora displayen är relativt tunna men inte fullt lika tunna som de hos de dyra toppmodellerna.
Huawei P Smart Pro saknar helt flärp eller punch hål för selfie kameran.
Mobiltelefonen har en motoriserad modul för selfie kameran och anledningen är att man vill ha så mycket display som möjligt. Telefonen följer de rådande design trenderna och är med andra ord väldigt modern vilket är en fördel.
På mobilens baksida finns tre kameralinser men ingen fingeravtrycksläsare.
På höger långsida sitter en volymkonknapp och en Powerknapp som även fungerar som fingeravtrycksläsare. Vänster långsida är helt blank och tom.


Displayen är en LCD display på 6,6 tum med bildförhållandet 19:5 och den har 1080×2340 pixlar och en pixeltäthet på 391 ppi (pixlar per tum).
Det är en skarp och kontrastrik display bra lämpad för att avnjuta multimedia som streamad film och mobilt spelande.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie med EMUI 9.1 och det innebär att den inte har ett rent operativsystem så om du föredrar det bör du undvika denna smartphone.
RAM minnet är på 6 GB och det inbyggda minnet är på otroliga 128 GB och dessutom är det möjligt att enkelt utöka minneskapaciteten ytterligare med hjälp av ett minneskort på upp till 512 GB.
Processorn är en egentillverkad Hisilicon Kirin 710F processor på 2,2 GHz. Jag har personligen aldrig hört talas om den här processorn tidigare men Huawei är nu hänvisade till att använda sina egenproducerade chip då de inte längre får använda Qualcomms Snapdragon processorer.
Selfie kameran i kameramodulen är på 16 Megapixlar och på baksidan sitter tre kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerakvaliteten är godkänd men utan att hamna i samma höga kvalitets nivå som de betydligt dyrare flaggskepps mobilerna.
Det är endast när man beställer en toppmodell som man får det allra bästa när det gäller prestanda och design.
Kamerorna på bakstycket har PDAF.
Batteriet är på 4000 mAh och det är en bra batteristorlek som ger en bra batteritid.
Huawei P Smart Pro kostar hos Netonnet 3990 kronor och det är ett helt okej pris med tanke på vad man får för sina pengar.
På grund av att mobilen säljs officiellt här i Sverige kan du vara helt säker på att den kommer med den licensierade versionen av operativsystemet Android vilket betyder att den har alla Googles applikationer och tjänster.
Ingen har väl missat att Huawei har svartlistats av den amerikanska regeringen och det hindrar amerikanska företag som till exempel Google att göra affärer med Huawei och Honor men detta påverkar endast mobiltelefoner som har lanserats efter att svartlistningen gick igenom.







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?