Xiaomi Mi Note 10 erövrar Sverige.


Ifall man letar lite kan man hitta
telefoner med fantastisk prestanda och en massa avancerade funktioner till en billigare kostnad än nästan likvärdiga smartphones vilket gör dem lockande alternativ. Xiaomi Mi Note 10 är ett sådant exempel. Specifikationerna ligger ganska nära flaggskepps mobilernas men utan att vara en själv. Den här mobilen är inte en flaggskepps dödare likt OnePlus 7T som ju har samma topp processor som många andra toppmodeller.
Xiaomi Mi Note 10 har en design som påminner mycket om Huawei P30 Pro men det är inte någon nackdel eftersom den telefonen har vunnit priser på grund av sin fina design.
Mobiltelefonen har en stor display med böjda kanter och en tårdrops formad flärp. Detta är en ganska stor mobil och dess bakre kameralinser sitter längst upp till vänster.
Xiaomi Mi Note 10 ser ut och känns välgjord.  Telefonen känns robust i handen, och dess glasytor är monterade tight ihop med metallramen.  Den enda störande detaljen är den utskstickande kameramodulen på baksidan.
Telefonen har en USB Typ C port och ett hörlursuttag men saknar IP-Certifiering.
Däremot har den en fingeravtrycksläsare under displayens yta likt många av de moderna flaggskepps mobilerna.


Xiaomi Mi Note 10 har en AMOLED display på 6,5 tum med bildförhållandet 19:5 och den har 398 ppi (pixlar per tum) vilket innebär att displayen är ganska skarp med bra kontrast och betraktningsvinkel.
Displayen skyddas av Gorilla Glas 5.
RAM minnet är på 6 GB och internminnet är på 128 GB och när man har så pass mycket inbyggt minne behöver man knappast plats för ett minneskort så den möjligheten finns inte här.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 730G på 2,2 GHz och det är en kraftfull processor men det är inte någon topp processor som kanske en del av er förväntar sig.
Det betyder att den här mobiltelefonen inte är någon flaggskepps mobil utan snarare hamnar i det övre mellansegmentet.
Den främre kameralinsen är på 32 Megapixlar och det är en vidvinkel lins. På baksidan sitter hela 5 olika kameralinser. Huvudkameran är på 108 Megapixlar och är en vidvinkel lins de övriga är en telefoto lins på 12 Megapixlar, en telefoto lins på 5 Megapixlar, en Ultra vidvinkel lins på 20 Megapixlar samt slutligen en makro lins på 2 Megapixlar. De har PDAF, optisk bildstabilisator, 2×Optisk zoom, 5×Optisk zoom och fyra LED blixtar.
Kamerakvaliteten är hög och ligger nära dyrare konkurrenters alternativ men utan att nå upp till exakt samma nivå.
Batteriet är på 5260 mAh och har stöd för snabbladdning. Batteritiden blir rätt så imponerande och mobilen klarar av två dagar på en laddning vilket inte är särskilt vanligt hos dagens mobiltelefoner.
Om du vill köpa mobiltelefonen via abonnemang kostar den med abonnemang plus telefonen hos Halebop 449 kronor per månad med abonnemanget Halebop 12 GB surf.
Hos Comviq blir kostnaden 375 kronor per månad med abonnemanget Fastpris 10 GB surf.
Väljer du att beställa Xiaomi Mi Note 10 och betala den direkt kostar den 5990 kronor och det är mycket billigare än de flesta nyare toppmodeller på marknaden just nu men då får man inte heller någon topp processor.
En OnePlus 7T som däremot kommer med en flaggskepps processor kostar som en jämförelse 6790 kronor. Det vill säga endast 800 kronor mer.
Är du en person som vill ha bästa möjliga prestanda till en så billig kostnad som bara möjligt bör du istället satsa på OnePlus 7T.
Men om du är som jag som inte måste ha topp prestanda utan bara en bra mobiltelefon som fungerar utmärkt i de flesta lägen är Xiaomi Mi Note 10 ett fantastiskt bra val.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?