Xiaomi Redmi Note 8 Pro. Billigt och bra.


Xiaomi har ända sedan starten satsat hårt på att ge mycket telefon för pengarna men den senaste tiden har de förbättrat sig ändå mer.
Tidigare var det specifikationerna som betydde mer än designen.  I och med lanseringen av Xiaomi Redmi Note 7  förra året (2019) förändrades denna filosofi lite.  Även om det fortfarande är huvudprioriteten att erbjuda mycket prestanda för pengarna, ger Xiaomi också en hel del mer när det gäller designen av sina smartphones. Detta märks verkligen på Xiaomi Redmi Note 8 Pro.
Displayen är stor med ganska tunn ramar runt sig och den har en liten flärp i överkanten för att husera selfie kameran.
Kanterna runt telefonen är av plast men baksidan har täckts av glas.
Den relativt kraftfulla processoren tillsammans med ett enormt 4500 mAh  batteri med snabb laddning och fyra kameralinser på baksidan gör att Redmi Note 8 Pro har allt som krävs för att vara en konkurrenskraftig smartphone. Vid första anblicken är prestandan nästan jämförbar med flaggskepp från förra året.


De fyra kameralinserna ligger lodrät i linje under varandra och precis under den kamerlin som sitter längst ner sitter fingeravtrycksläsaren.
Fingeravtrycksläsaren fungerar bra men är placerad för nära kameralinserna. Att den ligger så nära medför att man lätt kan råka trycka på en kameralins av misstag då man tänker att det är fingeravtrycksläsaren vilket kan leda till en smutsig lins.
Det är inte alltid man tittar efter var man sätter fingret utan man brukar ju betydligt oftare gå på känsla när man ska låsa upp sin mobiltelefon. Telefonen går även att låsa upp med hjälp av den främre kameralinsen. Den har alltså Face unlock.
Selfie kameran är på 20 Megapixlar och är en vidvinkel lins.
På baksidan sitter en kameralins på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), 2 Megapixlar (Makro lins) och slutligen en djupsensor. Kamerorna har PDAF och LED blixt och är fullt kapabel till att ta bra bilder som duger gott och väl för att lägga upp på sociala medier.
Displayen är en LCD display på 6,5 tum med bildförhållandet 19:5 och 1080×2340 pixlar. Pixeltätheten landar därför på 395 ppi (pixlar per tum).
Displayen är skarp och tydlig med utmärkt kontrast och dess storlek gör mobilen lämplig för att titta på streamad film och spela mobil spel. Detta är ju ett par av många anledningar till att skaffa en mobiltelefon med stor skärm.
Processorn är en åttakärnig MediaTek Helio G90T på 2 GHz och processorn sammarbetar med ett RAM minne på 6 GB.
Det inbyggda minnet hos basmodellen är på 64 GB men det finns en bättre variant med ett internminne på 128 GB.
Xiaomi Redmi Note 8 Pro har med andra ord tillräckligt med utrymme för att passa de flesta användare och  dess prestanda är något som duger bra för majoriteten av svenskarna.
Det är långt ifrån alla som faktiskt behöver en toppmodell, de flesta klarar sig med en budgetmobil i mellansegmentet som den här.
Vad tänker ni nu när ni vet vilka specifikationer denna smartphone har och samtidigt kollar på vad den kostar?
Man får allt det här för endast 2400 kronor vilket för mig är imponerande.








Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?