Huawei Nova 5T


Huawei Nova 5T är en toppmodell och den liknar på många områden Honor 20.
Den kinesiska mobiltillverkaren Huawei har under många månader haft bekymmer med att de har blokerats från att göra affärer med amerikanska företag och Google som äger det populära operativsystemet Android är just ett amerikanskt företag.
Som en följd därav får tillverkaren svårt att lansera nya smartphones då dessa inte får använda den licensierade versionen av Android.
Trots detta kommer Huawei Nova 5T med den licensierade versionen och med alla tillhörande appar. Hur har man löst det?
Jo. Huawei Nova 5T släpptes i Malaysia innan blockaden trädde i kraft och räknas därför inte som en ny mobiltelefon. Den var förmodligen aldrig tänkt att lanseras i Sverige.
Både designmässigt och prestanda mässigt delar den många aspekter med den tidigare nämnda Honor 20, faktiskt så pass mycket att den känns mer som en mindre uppgradering än en helt ny modell.
Displayen är som hos i stort sett alla andra moderna mobiltelefoner stor och når långt ut på kanterna. Selfie kameran sitter i ett hål i displayen.
Baksidan täcks av flera lager glittrande glas som gör att bakstycket ser elegant ut.  Kameramodulen sticker ut avsevärt från chassit vilket gör att telefonen vinglar när du försöker använda den medan den ligger på ett bord.
Fingeravtrycksläsaren är placerad i Powerknappen på mobilens högra långsida.


Huawei Nova 5T har en LCD display på 6,3 tum med bildförhållandet 19:5 och 1080×2340 pixlar ger en pixeltäthet på 412 ppi (pixlar per tum). Att displayen har samma mängd pixlar som Huawei P30 Pro som har en lite större display medför att pixeltätheten hos Nova 5T blir högre. Den här mobiltelefonen har alltså en något skarpare display än det dyrare flaggskeppet.
RAM minnet hos basmodellen är på 6 GB och internminnet är på 128 GB samtidigt som den saknar plats för minneskort så det är inte möjligt att få mer utrymme i mobilen.
Ett inbyggt minne av den här storleken är mer än tillräckligt för de flesta användare.
Processorn är en åttakärnig Hisilicon Kirin 980 processor på 2,6 GHz och det rör sig om en flaggskepps processor, det vill säga att den är väldigt kraftfull. Det är exakt samma processor som sitter i tidigare nämnda Huawei P30 Pro.
Selfie kameran i hålet i displayens vänstra hörn är på 32 Megapixlar och det är en vidvinkel lins.
På baksidan sitter fyra kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 16 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), 2 Megapixlar ( Makrolins) samt en djupsensor på 2 Megapixlar.
Kamerorna är imponerande och mångsidiga samtidigt som de håller nästan samma den höga kamerakvalitet som hos Huawei P30 Pro.
Därmed passar den här mobilen personer som tycker om att ta fina bilder av utmärkt kvalitet.
Batteriet är på 3750 Megapixlar och har stöd för snabbladdning.
Huawei Nova 5T är ett bra köp bland annat är den billigare än Huawei P30 som har nästan samma specifikationer.
Med tanke på mängden teknik och funktioner som den erbjuder ger Huawei Nova 5T mycket för pengarna jämfört med andra flaggskepps mobiler från 2019.
Priset hamnar runt 4990 kronor vilket är ett bra pris med tanke på vad man får för sina pengar.
Som en jämförelse kostar Huawei P30 Pro 6990 kronor. Den kostar alltså ungefär 2000 kronor mer men då får man kameror med Leica optik, Dolby Atmos ljud och en IP-68 Certifiering. Om du tycker att dessa funktioner är värd att betala 2000 kronor mer så bör du istället välja Huawei P30 Pro.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?