Samsung Galaxy Note 10 Lite


Samsung Galaxy Note 10 Lite är framtagen för att leverera en smartphone med en stor display som samtidigt är en aning billigare än den vanliga Note 10. Designmässigt är den en blandning av gammal och ny design. Fronten och baksidan påminner en hel del om Samsung Galaxy Note 10 men en del detaljer är som sagt helt nya.
Bland annat saknas de böjda långsidorna på den stora displayen på 6,7 tum. Något som finns på den dyrare versionen och den här mobilen har en rektangulär kameramodul istället för som det ser ut på Note 10 med kameralinserna under varandra på övre vänstersidan på bakstycket. Detta inslag är något som enligt rykten kommer att finnas på kommande Samsung Galaxy S11.
Om du inte alls gillar det rektangulära kamerahuset måste du nog vänja dig med det om du vill ha årets mobiltelefon måste du nog vänja dig med det för det är en kommande trend när det gäller design år 2020.
Samsung Galaxy Note 10 Lite har tre kameralinser på baksidan samt ett stort batteri på 4500 mAh som bör vara tillräckligt stor för att räcka hela dagen. Batteriet har stöd för snabbladdning.
Mobiltelefonen kan kännas billig på grund av att den är konstruerad av plast men det är en förståelig väg att gå när man som mobiltillverkare vill hålla nere prissättningen på sin produkt.
Fingeravtrycksläsaren sitter under displayens yta och den har förstås en USB Typ C port.


Displayen är en AMOLED display på 6,7 tum med 1080×2400 pixlar och därmed har den en pixeltäthet på 394 ppi (pixlar per tum).
Det är en bra display men den är inte lika skarp som den som finns på originalet.
Hos basmodellen är RAM minnet på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB och minneskapaciteten är möjlig att utöka med ett minneskort på upp till 1 TB om internminnet inte skulle räcka till.
Den bättre varianten har ett RAM minne på 8 GB men har i övrigt samma prestanda som basmodellen.
Note 10 Lite drivs av en åttakärnig Exynos 9810 processor på 2,7 GHz samma topp processor som sitter i Galaxy S9-serien.  Det är ett ganska en processor från 2018 och det faktum att Samsung använder det i början av 2020 är ett underlig val.  Det gjordes troligen för att få priset så lågt som möjligt.
Naturligtvis har den S-Pen men en del för Samsung Note 10 nya funktioner saknas vilket inte är en stor nackdel eftersom den fortfarande har de vanliga standard funktionerna. Det som skiljer Note-serien från  övriga smartphones på marknaden är just S-Pen.
Selfie kameran är en vidvinkel lins på 32 Megapixlar och på baksidan sitter tre kameralinser på 12 Megapixlar. En vidvinkel lins, en telefoto lins och en Ultra vidvinkel lins och dessa har 2×Optisk zoom, optisk bildstabilisator, PDAF samt LED blixt.
Samsung Galaxy Note 10 Lite kommer med stöd för Samsung Dex vilket är en plattform som ger en datorupplevelse till din smartphone. Man behöver köpa till en Dex station och med den kan man ansluta din Samsung Galaxy Note 10 Lite till en bildskärm för att kunna använda dess funktioner på en större skärm.
En Samsung Galaxy Note 10 Lite har ett pris runt 6800 kronor och det är ungefär 3000 kronor billigare än en Samsung Galaxy Note 10.
Om du gärna vill ha en ny Samsung Galaxy Note men inte kan eller vill betala så mycket som standard modellen kostar är denna ett utmärkt alternativ.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?