Jag valde en budgetmobil i mellansegmentet.


De senaste tre mobiltelefonerna före jag bytte till en budgetmobil i mellansegmentet har varit flaggskepps mobiler men nu har jag alltså gått över till mellansegmentet.
Smartphones i mellansegmentet blir bara bättre och bättre, de gör stora tekniska språng och ärver funktioner och design från fjolårets flaggskepps mobiler. Det finns många anledningar till att jag valde att göra så.
Utvecklingen inom mobiler i denna kategori resulterar i mobiltelefoner som nästan känns lika kapabla som dagens moderna toppmodeller. På grund av att flaggskepps mobilernas priser förflyttar sig uppåt varje år blir mobiltelefoner i mellansegmentet bara mer intressanta än tidigare.
De klarar av det mesta som de mer kraftfulla flaggskepps mobilerna klarar men når inte fullt upp till deras nivå.
Att till exempel spela mobil spel på en mobiltelefon i mellanklass brukar vanligtvis gå utmärkt till och med när man spelar mer tekniskt krävande spel. Men när jag försökte installera Fortnite Mobile på min Xiaomi Redmi Note 7 gick applikationen visserligen att tanka ner men det var inte möjligt att spela förmodligen på grund av att processorn inte är lika kraftfull som hos en toppmodell. Detta är dock ett undantag då jag aldrig tidigare har haft det problemet med min telefon.


Med budgetmobiler i mellansegmentet får man bland annat fin design (ofta väldigt nära flaggskepps nivå), relativt kraftfulla processorer, bra kamerakvalitet som duger för de flesta, stora displayer och fingeravtrycksläsare. Nu finns till och med budgetmobiler i mellanklass med fingeravtrycksläsare under displayens yta och en del har till och med kameramoduler som glider upp ur chassit för att på det sättet få så mycket display som möjligt på framsidan.
Varför ska man spendera 9990 kronor för en Samsung Galaxy S10 Plus när man kan få nästan samma upplevelse av en mobiltelefon som kostar hälften så mycket?
Allt detta innebär inte att flaggskepps mobilerna inte har något att erbjuda sina användare. I flaggskepps kategorin är det definitivt där man hittar den allra bästa prestandan, funktionerna och designen man kan köpa för sina pengar. Det är här nya  innovativa och unika designer och funktioner först dyker upp. Av den enkla anledningen att mobiltillverkarna vill få sina bästa produkter att sticka ut i konkurrensen. Det är ju därför de kallas för just flaggskepp. Flaggskepp var ju en gång i tiden det allra bästa skeppet i ett lands flotta, den båt som hade mest kanoner och ofta seglade snabbt.
Budgetmobiler i mellansegmentet duger gott och väl för de flesta användare där ute om man baserar sig på till vad de flesta användare sina mobiltelefoner till i vardagen. Många beställer nog en onödigt kraftfull smartphone om man tittar på vad de brukar göra med den.
Man måste inte ha det bästa längre för att njuta av en fantastisk smartphoneupplevelse.
Idag har nästan varje människa en egen mobiltelefon och vad vi använder dem till varierar från person till person.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?