Shadowgun Legends


Shadowgun Legends utspelar sig i en framtid när många planeter har invaderats av aliens och är en First person shooter för mobiltelefoner.
Nästan direkt när du börjar att spela befinner man sig i The Hub vilket är som ett slags centralt rum i spelet där man förbereder sig inför nästa uppdrag. Det är också här du får nya uppdrag av olika karaktärer och främst då från en karaktär som heter Slade.
Små sido uppdrag kan man få från andra karaktärer men huvuduppdragen kan man endast få av Slade.
I the Hub finns en bar, en vapenbutik, rustningsbutik och till och med ett kasino.  Så snart jag började spela blev jag imponerad av grafiken. Detta spel har mycket bra grafik med tanke på att det är ett mobil spel. Det blir ändå mer imponerande när man inser att det är fullt spelbart även på mobiltelefoner i mellansegmentet vilka inte alltid klarar av de tekniskt avancerade spelen på ett ultimat sätt.
Madfinger Games som är företaget bakom spelet har lyckats få fram ett mer krävande mobilspel både när det gäller grafik och själva spel upplägget som fortfarande är en bra upplevelse på smartphones med något svagare prestanda.
När aktiviteterna på displayen blir snabbare märker man några av bristerna i grafiken, men det laggar fortfarande inte särskilt mycket. Jag upplever inte tydligt lagg eller större fördröjningar på min Xiaomi Redmi Note 7.

Innan du kommer in i spelet får du möjligheten att själv designa din karraktärs utseende och därefter kommer en kort animerad film som hjälper till att ge dig känslan av spelets berättelse.
Om du tidigare har spelat någon First person shooter på din mobil vet du vad du kan förvänta dig.
Du håller din tumme till vänster på displayen för att styra åt vilket håll din karaktär rör sig, med tummen på höger sida av displayen styr du åt vilket håll din karaktär riktar sitt vapen.
Samtliga vapen avfyras automatiskt när det riktas mot en fiende men det går att ändra i inställningarna i spelet ifall man föredrar att skjuta manuellt.
Uppdragen i spelet är enkla att förstå och går helt enkelt huvudsakligen ut på att döda de rymdvarelser som har invaderat den planet du befinner dig på för tillfället.
Shadowgun Legends är likt många andra mobilspel designat för att spela korta stunder när man har tid över.
Ifall man vill spela långa uppdrag är det bättre att spela på en konsol och då får man dessutom mer av en berättelse samtidigt som grafiken är bättre. I spel som spelas på mobil finns inte några animerade scener mellan uppdrag eller egentligen något som får in dig spelets  berättelse på ett meningsfullt sätt.  Det finns visserligen spelkaraktärer men de är egentligen bara butiker i form av människor.
Kort sagt ligger det stora fokuset i spelet på spännande action som underhåller spelaren under spelets gång. Madfinger Games är duktiga på att ta fram den här typen av mobil spel och de håller alltid en hög kvalitet som gör att deras spel är lätta att rekommendera.
Mobil spel är ett bra komplement till konsoll spel som ju är mer avancerade med utförliga berättelser och fler valmöjligheter när man spelar. Jag spelar till exempel under betydligt längre perioder när jag spelar Ghost Recon Breakpoint på Playstation 4 än när jag spelar på min smartphone.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?