Garena Free Fire

Garena Free Fire är ett mobilspel i genren battle royale vilket är en typ av spel som de senaste åren har blivit väldigt populära både till mobiltelefoner, datorer och spelkonsoler. 
Som vanligt hoppar ett antal spelare fallskärm från ett flygplan för att landa på en ö där man slåss mot andra spelare. Man letar efter vapen, utrustning och annan loot och det hela går ut på att vara den sista överlevande.
Spelområdet i det här spelet krymper ständigt så att den säkra zonen blir mindre och det är ett sätt att hålla igång action momenten för att undvika att spelare bara gömmer sig för att vänta tills nästan samtliga spelare är döda och på det sättet fuska sig till en vinst.
I den här kategorin av spel kan man nämna, Fortnite, PUBG, Rouge Company, Hyper Scape och Rules Of Survival.
Garena Free Fire är ytterligare ett av dessa spel och är på så sätt knappast unikt.
Precis som många andra mobilspel oavsett genre är Free Fire uppbyggt så att man ska kunna spela korta spelsessioner på tio minuter eller så vilket passar utmärkt när man till exempel sitter på bussen eller väntar på sin tur hos tandläkaren. Helt enkelt när man har en liten stund över.
Spelets kontroller är enkla och väl utformade, vilket gör det lätt att spela att skjuta, köra och använda objekt.
Free Fire är inte alls ett av de där mobilspelen med imponerande hög grafisk kvalitet. Tvärtom har bakgrunder som terräng och byggnader en märkbart låg upplösning men detta är något som spelutvecklaren Garena har gjort fullt medvetet. För att kunna spela ett mobilspel med väldigt fin, detaljerad grafik krävs att man har en mobiltelefon med mycket inbyggt minne vilket är ett av de områden som riktigt billiga budgetmobiler brukar snåla in på för att kunna få en billig prislapp. Mobiltelefonen behöver också ha en relativt kraftfull processor för att orka driva spelet på ett acceptabelt sätt ifall grafiken ligger på en extremt hög nivå och det ville man undvika. Så många som möjligt skulle kunna spela det här spelet var tanken bakom detta.
Om du kan bortse från den något sämre grafiken finns det här en hel del underhållande, spännande spelande att se fram emot.

I spelet finns ett lite ovanligt inslag när det gäller battle royale spel och det är att ens spelkaraktär kan uppgraderas till att få mer specifika färdigheter och även om det inte har någon stor påverkan på själva spelandet leder det till att Free Fire blir ett mer omväxlande spel. 
Free Fire gjordes enbart för mobilen och är inte tillgänglig för andra plattformar. Det stora fokuset på mobil innebär förstås att uppdateringar och nytt innehåll fort når ut till spelet. 
Som tidigare har nämnts har spelutvecklaren Garena utformat spelet för att vara lätt när det gäller den minnesmängd som krävs för att kunna ladda ner och spela mobilspelet. Som en följd därav kommer det att fungera smidigt på nästan vilken mobiltelefon som helst,
Fortnite och PUBG Mobile kräver båda mer än en gigabyte i utrymme. Fortnite och andra battle royale spel har också specifika specifikation krav på mobilen för att spelen ska fungera smidigt. Detta hindrar människor från att spela dessa mobilspel. Människor som gärna vill spela men som saknar den möjligheten och det är ju inte riktigt bra om man som spelutvecklare vill att så många som möjligt ska spela sina spel.
Garena Free Fire är gratis att ladda ner och spela och det rör sig om ett bra mobilspel med väldigt bra flyt och som garanterat ger många timmars underhållande speltid. Det är bara att tanka ner till din smartphone och börja spela.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.