Vivo X60 Pro Plus

Den kinesiska mobiltillverkaren Vivo har nyligen lanserat sin senaste flaggskepps mobil Vivo X60 Pro exklusivt för hemlandet Kina. Det rör sig om en lyxig smartphone med högkvalitativ läderbeklädd baksida, med böjda kanter både i fronten och baksidan . Toppen och botten av mobilen är platta vilket medför att mobiltelefonen kan stå på högkant på en plan yta som till exempel ett bord.
Bakstycket av vegan läder gör att Vivo X60 Pro både ser och känns mer premium.
Den främre kameralinsen är placerad i ett runt hål i mitten av displayens överdel och den stora displayen med böjda kanter har en bilduppdaterings frekvens på 120Hz. 
Under displayens yta sitter en fingeravtrycksläsare precis som man förväntar sig av en toppmobil nu för tiden. Något annat hade varit en ren skandal.
På baksidan sitter fyra kameralinser i en rektangulär kameramodul och kamerorna har optimerats i ett nära samarbete med kameratillverkaren Carl Zeiss vilket borde innebära en hög kamerakvalitet. Mobiltelefonen har en bred variation med olika typer av kameralinser som till exempel ultra vidvinkel lins och proffisionell porträttlins.
Det finns ännu inget globalt lanseringsdatum för Vivo X60 Pro Plus men det är fullt möjligt den lanseras internationellt vid ett senare tillfälle.

Displayen är av typen AMOLED och är på 6,65 tum med 1080×2376 pixlar och en pixeltäthet på 398 ppi (pixlar per tum). Displayen har en bilduppdaterings frekvens på 120Hz.
Under chassit sitter den helt färska åttakärniga Snapdragon 888 processorn på 2, 8 GHz och det är årets topp processor från amerikanska Qualcomm och en processor som precis som vanligt kommer att sitta i många av årets kommande flaggskepps mobiler.
Detta innebär att du kan förvänta dig överlägsen prestanda jämfört med många andra mobiltelefoner inom denna kategori av smartphones.
RAM minnet är på 8 GB och internminnet är på 128 GB och det gäller för basmodellen. Den bättre varianten har istället ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB. Båda modellerna saknar plats för minneskort men det är knappast nödvändigt med så pass mycket internminne.
Vivos senaste flaggskeppssmartphone levereras med en kamerakvalitet och kamera funktioner som kan slå de som finns hos Samsungs Galaxy S21 Ultra.
Huvudkamerans sensor drar in mer ljus i mörkare omgivningar än Samsung Galaxy S21 Ultra med tydliga nattbilder som resultat.
Selfie kameran är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter fyra kameralinser i en rektangulär kameramodul. Där sitter en kameralins på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (periskop telefoto lins), 32 Megapixlar (telefoto lins) och slutligen en kameralins på 48 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har PDAF, laser autofokus, optisk bildstabilisator, 2×optisk zoom, 5×optisk zoom samt LED blixt.
Vivos nya absoluta flaggskepps mobil har kameror framtagna och optimerade i ett nära samarbete med Zeiss med en förbättrad bildkvalitet som resultat.
Det inbyggda batteriet är på 4200 mAh och har stöd för snabbladdning på 55W.
Vivo X60 Pro Plus kostar från 770 dollar vilket motsvarar ungefär 6500 kronor exklusive moms och säljarens vinst. Det skulle ge ett svenskt pris med moms på någonstans runt 8200 kronor och då är inte säljarens vinst inräknad i priset. Detta ger oss en aning om var ungefär prislappen skulle landa.
Vivi X60 Pro Plus är inte  bättre än OnePlus 8T, Xiaomi Mi 11 eller Samsung Galaxy S21 Ultra, men den ligger på ungefär samma nivå och är tillräckligt unik för att vara intressant. Vi vet inte om Vivo kommer att släppas på en internationell marknad men det är fullt möjligt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.