Motorola Edge S


Motorola Edge S är den första smartphone som kommer med den nya Snapdragon 870 processorn vilken är en uppgraderad Snapdragon 865 som var förra årets topp processor från Qualcomm.
Detta gör att denna smartphone hamnar i kategorin flaggskepps mobiler även om processorn inte är den färska Snapdragon 888 processorn.
Motorola Edge S är lite av en uppföljare till Motorola Edge som lanserades 2020 men de båda mobiltelefonerna delar inte alls samma design.
Den nya modellen behåller namnet Edge men har trots det en platt display och saknar följdaktligen den böjda displayen som fanns hos föregångaren. Vars kanter på långsidorna böjde sig i nittio grader över kanterna.
Det finns två runda hål för de två framåtriktade kameralinserna i det övre vänstra hörnet på displayen.
På mobilens baksida av plast sitter en kvadratisk kameramodul med fyra kameralinser. I övrigt är bakstycket helt tomt eftersom fingeravtrycksläsaren sitter på mobilens högra långsida. 
Mobilen har en IP-52 Certifiering och det betyder att den är stänktålig så ett lättare skydd finns även om den knappast överlever ett dyk i toaletten.
Ovanligt nog har Motorola Edge S ett hörlursuttag och det är en mindre fördel.

Motorola Edge S är en LCD display på 6, 7 tum med en uppdaterings frekvens på 90 Hz och den har 1080×2520 pixlar och en pixeltäthet på 409 ppi (pixlar per tum). Bildförhållandet är 21:9.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 870 processor på 2,8 GHz.som trots att den är en ny processor inte är den bästa processorn som Qualcomm tillverkar.
Kraften från processorn kommer säkert att vara mer än tillräckligt för mer krävande arbetsuppgifter som att spela mobilspel.
RAM minnet är på 6 GB och internminnet är på 128 GB hos basmodellen men det existerar även två bättre varianter med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 eller 256 GB beroende på vilken variant man väljer.
Det finns dessutom plats för ett minneskort så minneskapaciteten är möjlig att utöka ifall man skulle behöva mer utrymme.
Den här mobiltelefonen har två främre kameralinser på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och på 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). På baksidan sitter ytterligare fyra kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 16 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), en djupsensor på 2 Megapixlar samt en TOF 3D kameralins. 
Kamerorna har PDAF och dubbla LED blixtar.
Operativsystemet är Android 11 och det rör sig om en relativt ren version av systemet och alla som vet någonting om smartphones känner till att en ren version av ett operativsystem leder till minskad påfrestning när man använder sin mobiltelefon och därmed ger en mer effektiv och  bättre optimerad prestanda.
Batteriet är på 5000 mAh och det har stöd för snabbladdning på 20W och det stora batteriet i kombination med snabbladdning är en stor fördel.
Andra fördelar inkluderar en inbyggd pulsmätare i fingeravtrycksläsaren och ett Dex liknande skrivbordsläge. Motorola Edge S kan anslutas till en extern bildskärm via USB C porten kan kopplas ihop med ett tangentbord och en mus och användas som en mini dator.
Motorola Edge S är en intressant smartphone på grund av sin flaggskepps prestanda och billigare pris. 
Den kostar från 250 Euro vilket motsvarar ungefär 2500 kronor exklusive moms och efter momsen har lagts på hamnar vi sannolikt någonstans runt 3200 kronor. Om priset verkligen ligger på den nivån om/ när Motorola Edge S lanseras i Sverige skulle den vara en extremt bra deal eftersom man får flaggskepps prestanda till budgetpris. Det lönar sig alltid att läsa på innan man bestämmer sig för vilken smartphone man vill ha i sin ägo. Att beställa en ny mobiltelefon på impuls är bara ren idioti.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.