Xiaomi Mi 11


Xiaomi Mi 11 är en helt ny flaggskepps mobil och man får en stor display av hög kvalitet, årets nya absoluta flaggskepps processor, en förstklassig konstruktion samt riktigt bra kamerakvalitet.
Den här mobiltelefonen är bland de första som lanseras med den nya topp processorn Snapdragon 888.
Xiaomi Mi 11 har en påkostad design med kanter av metall och en framsida täckt av Gorilla Glas Victus och ett bakstycke täckt av Gorilla Glas 5. Baksidan är matt, frostad med bra grepp och som inte drar till sig smuts eller fingeravtryck.
Kameramodulen på baksidan har en något unik design med sin rundade och samtidigt rektangulära design. 
Oavsett om man tilltalas av den här designen eller inte får man hålla med om att Xiaomi Mi 11 sticker ut i mängden av mobiltelefoner på grund av kameramodulen.
Fingeravtrycksläsaren sitter under displayens yta precis som vanligt när det gäller toppmobilerna men hos Xiaomi Mi 11 är den lite extra spännande.  Eftersom  kommer det också att kunna mäta användarens puls i framtiden efter en programuppdatering.
Mobiltelefonen har stereo högtalare vilka är konfigurerade i sammarbete med Harmon Kardon.
Displayen är stor med ett runt hål i det övre vänstra hörnet för selfie kameran och displayens kanter är böjda inte endast på långsidorna utan i alla fyra riktningar.
Xiaomi Mi 11 är inte den första mobiltelefonen med den typen av design men det är fortfarande något som är ovanligt förekommande.

Displayen är en AMOLED display på 6,8 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1440×3200 pixlar och en pixeltäthet på hela 515 ppi (pixlar per tum). Displayen skyddas av Gorilla Glas Victus.
Processorn är den helt färska åttakärniga Snapdragon 888 processorn på 2,8 GHz och basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB. Det finns ingen plats för ett minneskort så den minneskapacitet man får från start är den man får leva med under telefonens livslängd.
Det existerar även bättre varianter av denna smartphone med 8 GB RAM och ett inbyggt minne på 256 GB samt en variant med otroliga 12 GB i RAM minne.
Den framåtriktade kameralinsen är på 20 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 108 Megapixlar (vidvinkel lins), 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och slutligen en Makrolins på 5 Megapixlar. 
Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator samt dubbla LED blixtar.
Bilder tagna med huvudkameran blir skarp och tydliga med utmärkt färgåtergivning och kamerorna har ett förbättrat nattläge.
Xiaomi Mi 11 har inte den mest imponerande kamera kvaliteten men det är dock långt ifrån dåligt.
Denna flaggskepps mobil har ett 4600 mAh batteri med stöd för snabbladdning på 55W och snabb trådlös laddning på 50W finns även det. Med vanlig trådlös laddning laddas batteriet fullt på under 55 minuter och med vanlig laddning tar det 45 minuter istället.
Xiaomis flaggskepps mobiler är vanligtvis till för personer som vill ha en flaggskeppsupplevelse men inte vill eller kan betala vad andra flaggskepps mobiler kostar.
De som förväntar sig ett typiskt prisvärt Xiaomi flaggskepp även denna gång kan bli besvikna eftersom prislappen landar på någonstans strax över 8000 kronor.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.