Halebop bjuder på Xiaomi Mi 10T Lite


Xiaomi Mi 10T Lite är en budgetmobil i övre mellansegmentet som man nu kan få utan extra kostnad om man skaffar eller förlänger abonnemanget Halebop 15GB. Halebop bjuder alltså på mobiltelefonen utan extra kostnad och det enda man betalar för är vad själva abonnemanget kostar. 
Vad man får är en utmärkt, prisvärd smartphone med en påkostad konstruktion. Den ser ut och känns som en dyr flaggskepps mobil med glasbaksida vilket man inte är van vid hos mobiltelefoner i den här kategorin.
Displayen är stor och når långt ut på kanterna med tunna ramar runt om.
Xiaomi Mi 10T Lites sidor är gjorda av plast men du kan inte förvänta dig att en mobiltelefon till det här priset använder metall i sin konstruktion. 
Både framsidan och baksidan är skyddade av Gorilla Glas 5. Baksidan och kanterna är svagt böjda och ger ett bekvämare grepp.
På baksidan sitter en stor, rund kameramodul som sticker ut från chassit och där sitter fyra kameralinser. Baksidan i övrigt är helt blank eftersom fingeravtrycksläsaren sitter på mobilens högra långsida istället för på baksidan. Jag personligen föredrar att fingeravtrycksläsare sitter på baksidan eller på framsidan under displayens yta men det är endast en fråga om smak.
Detta är i en mycket robust mobil som ger en högkvalitativ känsla när man håller den i handen.

Xiaomi Mi 10T Lite har en 6,7 tums 2400 x 1080 LCD display med 1080×2400 pixlar med en pixeltäthet på 395 ppi (pixlar per tum).  Bilduppdaterings frekvensen på 120Hz är en av höjdpunkterna här. Displayen har bildförhållandet 20:9 så den är mer långsmal än vad displayer hos äldre mobiltelefoner är.
Färg, kontrast och bettaktningsvinkel är alla mycket bra med tanke på vad mobiltelefonen kostar ifall man skulle köpa den kontant.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 750G processor där G står för gaming. Den är med andra ord en smartphone som är mycket väl lämpad för att spela mobilspel med även om den inte är lika kraftfull som de processorer som sitter i toppmobilerna. 
RAM minnet är på 6 GB och internminnet är på 64 GB men det finns också en bättre variant med ett internminne på 128 GB. Det är modellen med ett inbyggt minne på 128 GB man får på köpet hos Halebop och det är fullt tillräckligt med internminne för de flesta människor.
Xiaomi Mi 10T Lite har stereo högtalare med bra volym och tillräckligt hög kvalitet för att duga när man lyssnar på musik, tittar på film eller spelar mobilspel.
Selfie kameran i fronten är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter fyra kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), en Makrolins på 2 Megapixlar och slutligen en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt.
Bilderna från huvudkameran har fina färger och detaljnivån är bra även om skärpan inte ligger på samma höga nivå som de gör hos dyrare mobiltelefoner.
Xiaomi Mi 10T Lite kan ta underbara bilder i dagsljus.
Batteriet är på 4820 mAh och har stöd för snabbladdning på 33W.
Batterilivslängden och laddningshastigheten är bra, medan Snapdragon 750G arbetar på väldigt väl även när man använder mobiltelefonen för mer krävande arbetsuppgifter.
En Xiaomi Mi 10T Lite kostar 3990 kronor och det är ett helt okej pris med tanke på vad man får för pengarna man spenderar och att då få samma smartphone utan att betala en avbetalning som plussas på abonnemanget är fantastiskt. Detta erbjudande gäller dock bara fram till 28 Februari.
Finns det då några nackdelar med att få en mobiltelefon "gratis" av sin mobiloperatör?
Svaret är ja det finns det.
Valmöjligheterna när det gäller vilken mobil man får är en aning begränsad. Man får helt enkelt den mobiltelefon som mobiloperatören erbjuder och om man har tur får man två olika mobiltelefoner att välja bland. Oftast får man dock ingen valmöjlighet alls.
När man har accepterat mobilen finns inte längre möjligheten att välja en ny smartphone före bindningstiden på 24 månader har gått ut. Man kan alltså inte tänka att man till exempel accepterar den där gratis mobilen för att ge den till en person i familjen för att själv beställa den senaste flaggskepps mobilen till sig själv via samma abonnemang.
Jag har skrivit ett tidigare blogginlägg som tar upp fördelar och nackdelar med att skaffa en ny smartphone på det här sättet. Läs gärna det inlägget för att få veta mer. Länken finns längst ner i detta blogginlägg.

http://mobilexperten.blogspot.com/2020/11/gratis-smartphone-via-ditt-abonnemang.html?m=1

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Fördelen med att köpa mobiltelefoner kontant.