Samsung Galaxy A32


Samsung Galaxy A32 har presenterats och det kommer att bli en av de billigaste 5G mobilerna framöver. Den kommer att nå Europeiska butiker den 19 Februari men det är oklart om den då även lanseras här i Sverige.
Det rör sig om en budgetmobil så chassit är helt och hållet konstruerat av plast och designen är inte riktigt unik och spännande även om baksidan har en liten aning annorlunda design. Samsung Galaxy A32 saknar nämligen den stora rektangulära kameramodul som nu för tiden är så vanligt förekommande. Istället sitter de runda Kameralinsernas på rad under varandra i vänstra övre hörnet, lite likt LG Velvet.
På så sätt lyckas den vara något annorlunda än majoriteten av sina konkurrenter.
Det sitter ingen fingeravtrycksläsare på baksidan, den är istället placerad på höger långsida.
Framifrån ser Samsung Galaxy A32 mer ut som vilken budgetmobil som helst med en tårdropps formad flärp för den framåtriktade kameralinsen och relativt tunna ramar runt den stora displayen.
Mobiltelefonen finns i färgerna blått, vitt, svart och violett.

Displayen är av typen TFT och är på 6,5 tum med bildförhållandet 20:9 och displayen har 720×1600 pixlar vilket innebär att pixeltätheten landar på låga 270 ppi (pixlar per tum).
Samsung Galaxy A32 har en ganska kraftfull processor. Processorn är en åttakärnig MediaTek Dimensity 720 5G processor på 2 GHz.
Detta stöds av ett RAM minne på 4 GB RAM och ett internminne på 64 GB när det gäller basmodellen och till skillnad mot hos flaggskepps mobilerna har den också plats för ett minneskort. Om du har möjlighet skulle jag rekommendera att välja den bättre varianten med ett internminne på 128 GB eftersom ett inbyggt minne på 64 GB är knappt godkänt för dagens användare.
Den stora minnesmängden hos den bättre modellen medför att det finns gott om plats för mobilspel, bilder och att ladda ner filmer till mobiltelefonen. Tyvärr är den stora displayen inte den allra skarpaste så att faktiskt använda denna smartphone som en multimedia mobil ger inte den ultimata multimedia upplevelsen som man gärna vill ha.
Selfie kameran i fronten är på 13 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter fyra kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), en Makrolins på 5 Megapixlar samt en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt. Då detta är en budgetmobil kan man naturligtvis inte förvänta sig topp kvalitet när det kommer till kamerorna men de är fullt kapabla att ta någorlunda fina bilder vid bra ljusförhållanden. Bilder som duger för att lägga upp på sociala medier.
Batteriet är på 5000 mAh och har stöd för snabbladdning på 15W och det är förmodligen batteristorleken som är den här mobiltelefonens stora fördel. Ett så pass stort batteri i kombination med lite svagare prestanda som en inte alltför skarp display och en icke superkraftfull processor medför att mobilen förbrukar mindre ström och det leder till att man lätt klarar två dagar på en laddning vid lättare användning. 
Hur länge batteriet klarar sig avgörs av till vad man använder sin smartphone. Om man spelar mobilspel i timmar eller tittar på streamad film töms ens mobilbatteri väldigt fort. Om man i princip endast surfar på nätet för att läsa artiklar räcker det logiskt nog en längre tid.
Operativsystemet är Android 11 med Samsungs egna skinn One UI 3.0 så det är inte direkt en ren version av operativsystemet man får när man beställer denna smartphone. För mig personligen är det en mindre nackdel.
Samsung Galaxy A32 är en okej budgetmobil som bäst passar den lättare användaren som mest bara använder sin mobiltelefon för att ringa samtal eller läsa dagens tidning på nätet. Den duger absolut inte för oss som helst spelar mobilspel av mer tekniskt krävande karaktär, för det behöver man leta sin mobiltelefon bland budgetmobiler i mellansegmentet eller allra helst flaggskepps mobiler. 
Samsung Galaxy A32 kostar från 3090 kronor och det är ett överkomligt pris men samtidigt får man ju det man betalar för.
Ifall du funderar på att skaffa den här mobiltelefonen vore det en bra idé att jämföra den med andra mobiler inom samma prisklass för att veta om det här är den bästa möjliga smartphone du kan beställa för de pengarna. 
Det vore lite trist att beställa den här om man kan få mer för pengarna ifall man istället väljer en annan smartphone.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Fördelen med att köpa mobiltelefoner kontant.