Mobilspelandet ökar.

Det går inte att förneka att mobilspel har blivit väldigt populära. Det är faktiskt så att mobilspel står för mer än femtio procent av alla intäkter från spel och antalet nya spelare ökar från år till år.
En av de främsta anledningarna till att mobilspel är så populärt beror på att de är lättillgängliga, de kan spelas praktiskt taget var som helst och när som helst.
Att vi har mobiltelefon med oss vart vi än befinner oss gör mobilspelen idealiska för korta spelsessioner som inte kräver att vi spelar länge varje gång vi spelar.
När man jämför med att spela på konsol eller dator krävs det att man spenderar en hel del pengar innan man kan börja spela men standarden är samtidigt mycket högre med bättre grafik och mer djup i spelberättelsen. Man behöver investera i en dyr dator eller konsol och många spel kostar fortfarande pengar även om det på senare år har börjat dyka upp spel som är helt gratis att ladda ner och spela. Här kan nämnas Rogue Company, Hyper Scape och Fortnite men det finns många fler exempel. 
Däremot är mobilspel bredare och tilltalar ett bredare utbud av spelare, inklusive de som förmodligen inte anser sig vara spelare.
Före smartphones behövde du en spelkonsol eller en bra dator för att komma åt dina favoritspel, men nu finns det tusentals spel att välja mellan, och de flesta av dem är gratis att ladda ner på din mobiltelefon.

För inte alls särskilt länge sedan var mobiltelefoner bara bärbara telefoner som man uteslutande använde för att ringa samtal men med tiden har mobiltelefonerna blivit väldigt mycket mer kraftfulla och mer avancerade vilket har lett till fler användningsområden. Det är det som är den största anledningen till att jag är så intresserad av mobiltelefoner, att de är så variationsrika.
Smartphones är vår mest använda tekniska produkt med vilken vi läser nyheter, har kontakt med andra via sociala medier, betalar våra räkningar, handlar och naturligtvis för underhållning. Vi tittar på YouTube, tittar på film, lyssnar på musik och spelar mobilspel.
Mobilspel tar upp mycket mindre minnesmängd än spel till konsol eller dator och det är anledningen till att mobilspel tenderar att vara mer förenklade och saknar spectakulär grafik och handling i spelet.
Bland mobilspelen finner man många spel som är lätta att spela med enklare grafik och styrning som är väldigt underhållande för stunden. En hel del av dessa blir svårare att klara av i takt med att man som spelare når en ny nivå. Exempel på enklare mobilspel är Candy Crush Saga, Temple Run, Fruit Ninja, och Ludo för att nämna några.
Sedan har vi också mer tekniskt avancerade mobilspel som Fortnite, PUBG, Shadowgun Legends, Modern Combat Versus och Call Of Duty vilka har väckt intresse hos många människor och som har visat hur pass långt de tekniska framstegen inom mobilt spelande egentligen har nått.
Fler och fler premiumspel lanseras som utmanar vad mobiltelefoner kan klara av och många av dem är helt gratis att ladda ner och spela.
Även mobilspelen får fantastisk grafik och blir mer krävande rent tekniskt samtidigt som de fångar fantasin och är roliga och spännande att spela.
Spel med högkvalitativ grafisk design, fantastiska animationer och bra ljudeffekter som förhöjer upplevelsen.
Bra grafik är jättebra, men de ersätter inte ett väldesignat spel. Den goda nyheten är att man inte längre behöver välja. Numera finns det många imponerande mobilspel på PlayStore som är väl värda att prova på. I framtiden kommer utvecklingen att ta ännu flera kliv framåt och det leder till att ändå fler personer börjar att spela.
Jag ser mobilspelen som ett utmärkt komplement till konsolspelen och inte som något man spelar istället. Att spela ett spel på till exempel en Playstation 4 är inte alls samma upplevelse som när man spelar ett spel på en mobiltelefon och det beror inte endast på skillnaden i displaystorlek. En mobiltelefon har inte ett lika kraftfullt grafikkort och en konsol har även betydligt mer minneskapacitet vilket är en begränsning som de som utvecklar mobilspel är tvungna att anpassa sig till. 
Det finns mobilspel som passar i stort sett alla typer av människor så det är bara att ge sig ut och leta efter dina egna favoriter. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.