Realme 7 Pro

Realme 7 Pro är en av de billigaste mobiltelefonerna med en AMOLED display Den har därmed en fördel framför många av sina konkurrenter som oftast använder displayer av typen LCD. Dessa har bland annat inte samma djupa svärta som AMOLED displayer.
Displayen har relativt tunna ramar runt toppen och långsidorna. Hakan är dock ganska framträdande, men på en smartphone i den här prisklassen är den sortens design väldigt vanlig. Man får av naturliga orsaker inte lika tunna ramar som hos betydligt dyrare flaggskepps mobiler.
Under displayens yta sitter en pålitlig fingeravtrycksläsare och på baksidan sitter fyra kameralinser i en rektangulär kameramodul som sticker ut något från chassit. Chassit är helt konstruerat av plast som ett sätt för tillverkaren att få ner prissättningen på sin smartphone.
Den subtilt böjda ryggen förbättrar ergonomin och medför att Realme 7 Pro är skön att hålla i handen.
Mobiltelefonen har en ganska traditionell konstruktion. Baksidan är snyggt formad pmed matt yta med härlig frostat beläggning.
Likt många andra mobiltelefoner i samma kategori har den här mobiltelefonen ett hörlursuttag och ljudet låter mycket bra även när man kopplar in lite dyrare mer avancerade hörlurar. Telefonen harr stereohögtalare men ljudet må vara okej men inte helt fantastiskt.

Realme 7 Pro har en AMOLED display på 6,4 tum med bildförhållandet 20:9 och 1080×2400 pixlar och en pixeltäthet på 411 ppi (pixlar per tum). Displayen skyddas av Gorilla Glas 3+ vilket inte är den senaste versionen direkt men den skyddar åtminstone displayen mot repor och stötskador.
Processorn som är en åttakärnig Snapdragon 720G processor på 2,3 GHz gör att mobilen hamnar i kategorin budgetmobiler i övre mellansegmentet. RAM minnet är på 6 GB och internminnet är på 128 GB men det existerar även en bättre variant med ett RAM minne på 8 GB. Detta är med andra ord en smartphone med gott om utrymme som dessutom är möjlig att utöka med hjälp av ett minneskort.
Processorn klarar lätt av den dagliga användningen utan att kämpa. Spel flyter också på tillfredsställande.
Den stora mängden inbyggt minne är ovanligt för smartphones i denna prisklass, men framför allt sticker RAM minnet på 8 GB ut så då ingen av de jämförbara mobilerna i denna prisklass kan erbjuda samma sak.
Realme 7 Pro kör Realme UI ovanpå Android 10 så den har ingen ren version av operativsystemet vilket jag personligen föredrar men det är inte ett stort problem.
Den framåtriktade kameralinsen är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter ytterligare fyra kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), en Makrolins på 2 Megapixlar och en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt.
Detaljerna i bilderna är tillräcklig tydliga och färgerna är naturliga. Det är fullt möjligt att ta fina bilder med de här Kameralinsernas men förvänta dig inte samma höga kvalitet som hos toppmobilerna. 
Batteriet är på 4500 mAh och har stöd för snabbladdning på 65W. Snabbladdningen är ännu en stor fördel med Realme 7 Pro.
Det är otroligt hur mycket smartphone man kan få för 3500 kronor nu för tiden! Men det är klart för att finna de mobiltelefoner som erbjuder mest för pengarna är man tvungen att göra lite research innan man beställer sin nya mobiltelefon. Detta är något som allt för få personer verkar göra och det är synd för i bästa fall betalar man för mycket och i värsta fall får man en mobiltelefon med en hel del problem när det gäller prestanda, design och i vissa fall (Huawei) mobiltelefoner som saknar stöd för de appar man vill använda.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.