Shadowgun Legends. Del 4

Shadowgun Legends är den bästa First Person Shootern för mobiltelefoner. Fantastisk konsol liknande grafik med ett utmärkt flyt i spelet och ett robust urval av vapen och utrustningar ger ett extremt bra mobilspel. 
Jag har spelat det här spelet mycket den senaste tiden eftersom det är oerhört beroende framkallande.
Madfinger Games mobilspel Shadowgun Legends är fullpackat med action och är lite mer varierat än många andra mobilspel. Allt från solo uppdrag som spänner över mer än 200 uppdrag till olika flerspelarlägen. I solo uppdragen är det till och med möjligt att spela tillsammans med en kompis genom att välja Co Op uppdrag.
Att börja spela kan i början kännas ovant på grund av att spelet till viss del är mer invecklat än många andra spel för mobiltelefoner inom samma genre. Det är inte bara att ladda ner spelet till sin smartphone och börja strida direkt. Det första man får göra är att designa sin spelkaraktär och därefter hamnar man i The Hub som är ett område med butiker, barer och kasinon. Det är här man hamnar mellan de olika uppdragen i spelet, det är här man samlar på sig nya uppdrag och uppgraderar vapen och skyddsutrustning.
Om du är en ny spelare är det bra att först spela de lättare uppdragen och undvika de huvuduppdrag man får från karaktären Slade.
De lättare solouppdragen är utformade för att spelas igenom på kort tid och om du spelar ett antal av dessa kommer du att klättra i skicklighetsträdet, samla massor av loot (coola nya vapen och rustningar) och öka din spelkaraktärs styrka.
Här är ett tips som hjälper dig att klättra lite snabbare i Legend statusen. Försök att ofta döda dina fiender med headshots när du spelar för om du lyckas kommer du att samla fler rankingpoäng och dessutom dödar du dina fiender mycket snabbare.
När du dödar fiender tappar dom ibland ammunition  som man kan plocka upp men det som är särskilt intressant att plocka upp är symboler med en skalle på då det ger dig redskap och rustningar så att du blir starkare. Förutom på det sättet får man också vapen och annan utrustning som uppdragsbelöningar efter avklarade uppdrag. De episka och bästa utrustningarna får man genom att avkoda de hologram man får tag på hos karaktären Pedro.
Efterer avkodningen kommer symbolerna att gå över till att vara sällsynta vapen och rustningar. Dessa hologram ligger på samma nivå som din spelkaraktärs och därmed är det bättre att vänta med att avkoda dem ifall din karaktär är nära att gå upp en nivå. Resultatet blir nämligen att du får bättre hologram efter uppgraderingen.
Shadowgun Legends låter spelaren utrusta sig med tre skjutvapen att ta med i strid. Motstå lusten att ha tre favorit vapen eftersom vissa uppdrag går bättre med andra vapentyper beroende på hur uppdraget ser ut.
Ditt sekundära vapen är det du framförallt ska byta beroende på uppdraget du ska påbörja. Vissa vapen är bättre lämpade för multiplayer medan andra passar bättre för solo uppdrag. Till exempel kommer ett prickskyttegevär att tjäna dig väl i PvP strider men du bör byta ut det mot en raketkastare (eller ett automatvapen) när du tar itu med ett solo uppdrag med en svårbesegrad boss i slutet av banan.

Efter att man har fått in bättre utrustning och vapen brukar man alltid få frågan ifall man vill använda auto equip för att aktivera bättre prylar eller välja själv vilka man ska använda. När man är nybörjare är det förmodligen lättast att låta spelet välja bäst utrustning och vapen (auto equip) men efterhand som man blir mer erfaren är det mer fördelaktigt att åtminstone välj vapen själv. Vid auto equip väljs uteslutande de mest kraftfulla vapnen men det rör sig ofta om shotguns som skjuter ett skott åt gången och sällan ett automatvapen vilket jag personligen föredrar. För mig är det bättre att avlossa skurar av skott mot fienderna.
Därför använder jag auto equip men efterhand byter jag ut vapen manuella . På det sättet får man bästa möjliga rustning men samtidigt får man exakt de vapen man vill ha.
Shadowgun Legends går ut på att arbeta sig upp till legend status och under resan från nivå ett till tjugo råder det ingen brist på loot. De spelpengar man samlar ihop i spelet är därför onödiga att spendera på att köpa vapen av Willow eller Big Red. 
Det är bättre att spendera dina hårt förtjänade spelpengar på att låsa upp färdigheterna i skicklighetsträdet och sedan spendera ännu mer av pengarna för att uppgradera dessa färdigheter. 
Besök Hakim emellanåt för att se till att ha bästa möjliga sponsorkontrakt då det ger dig mer spelvaluta att spendera i skicklighetsträdet.
Bar of War har några dolda hemligheter. Det är inte bara ett trevligt ställe att umgås med dina virtuella vänner eller skaffa sig sidouppdrag. Bara genom att spendera en liten stund där belönas man med tillfälliga 
Håll ett öga på skärmens övre vänstra hörn. Efter ungefär en minut visas två hexagoner. Klicka på dem så får du informationem att du har fått en Damage Boost och Projectile Resistance Boost som du får tillgång till en kort stund under ditt nästa uppdrag.
När du har börjat nå nivå 9 är det en utmärkt idé att både spela olika multiplayer uppdrag och variera det med ksmpanjuppdrag för att på det sättet samla på sig mycket XP.
De olika skjutvapen i Shadowgun Legends har inte särskilt lång räckvidd så man behöver komma ganska nära sina fiender.
Genom att dubbelklicka på din mobiltelefons högra sida siktar du på din motståndare men stå inte stilla på avstånd för länge för då blir du ett enkelt mål.
Jag har haft det väldigt kul med vad jag har upplevt hittills när det gäller Shadowgun Legends och jag tänker fortsätta att spela under en lång tid. Spelet är inte så känt hos folk i allmänhet och det är extremt trist för detta är helt klart ett imponerande bra mobilspel som fler borde spela.  Spelutvecklaren bakom spelet slutade helt satsa på föregångaren Shadowgun Deadzone när det spelarantalet minskade och det ledde till att det spelet blev ospelbart. Hoppas verkligen att Shadowgun Legends inte får utstå samma öde.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?