Xiaomi Redmi Note 9T

Xiaomi Redmi Note 9T är en budgetmobil som fyller upp grundläggande behov från en smartphone på precis rätt sätt.
Displayen har relativt tunna ramar runt om sig men hakan är en aning tjockare och ett runt hål i displayens övre vänstra hörn huserar selfie kameran.
Xiaomi Redmi Note 9T är en ganska stor mobiltelefon den går trots sin storlek bra att hålla den i handen men människor med mindre händer tycka att den är besvärlig. Det finns en sidemonterad fingeravtrycksläsare inbäddad i Powerknappen på enhetens högra långsidas kant.
Xiaomi Redmi Note 8T har en baksida av plast med en textuerad effekt som gör att mobilen när den ligger i handen upplevs ligga stadigt.
Baksidan är plan och kanterna runt telefonen har en slät yta och är tjusigt avrundade. 
De tre kameralinserna på baksidan ihop med en LED är inrymda i en stor cirkelär kameramodul i den övre delen av bakstycket  och omges av en snygg metallram.

Xiaomi Redmi Note 9T har en LCD display på 6,5 tum med bildförhållandet 19:5 och den har 1080×2340 pixlar vilket innebär att pixeltätheten landar på 395 ppi (pixlar per tum). Displayen skyddas av Gorilla Glas 5.
Det är en hyfsat bra display men den är inte alls av samma höga kvalitet som de displayer som används på flaggskepps mobiler.
Själva displayen är däremot tillräckligt bra för vad du betalar för telefonen. Den har anständig ljusstyrka och kontrastnivåer och kommer till sin rätt vid mobilspelande och YouTube tittande.
Processorn är en åttakärnig MediaTek Dimensity 800U 5G processor på 2,4 GHz och det är processorn som gör att Xiaomi Redmi Note 9T hamnar i övre mellansegmentet.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB hos basmodellen men det finns en bättre variant med ett internminne på 128 GB istället och det är den man bör satsa på att välja ifall det är möjligt.
Telefonen har även plats för ett minneskort så minneskapaciteten går att utöka.
Det märks inte av några som helst problem i den dagliga användningen eller under spelande. Processorn leverar vad man kan förvänta sig av den här typen av smartphones.
Selfie kameran i fronten är på 13 Megapixlar och på baksidan sitter tre kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), en Makrolins på 2 Megapixlar samt en djupsensor på 2 Megapixlar. 
Kamerorna har PDAF och LED blixt.
Kamerorna är kapabla till att ta fantastiska bilder under bättre ljusförhållanden.
Batteriet är på 5000mAh och har stöd för snabbladdning på 18W. Ett så pass stort batteri innebär att mobilen klarar mer än en dag på en laddning för de flesta användare och batteristorleken är en stor fördel med den här mobiltelefonen.
Redmi Note 9T är en prisvärd mobiltelefon vilken har en kapabel kamera, en fin skärm och ett massivt batteri.
Xiaomi Redmi Note 9T verkar inte ha lanserats i Sverige ännu men vi får hoppas att den också når hit eftersom det är en utmärkt budgetmobil som skulle intressera många.
När man planerar att skaffa en ny smartphone är det alltid viktigt att först läsa på om mobilen man funderar på. Har den tillräckligt bra prestanda, funktioner och design för att duga för dig? Jämför också gärna olika smartphones inom samma prisklass innan du bestämmer dig för att få bästa möjliga mobiltelefon för pengarna.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Fördelen med att köpa mobiltelefoner kontant.