Lenovo Legion Duel

Lenovo Legion Duel är en avancerad gaming mobil lanserad 2020 vilken är packad med specialfunktioner som dubbla batterier, motoriserad pop Up selfie kamera och styrknappar anpassade för mobilspelande.
Sådana funktioner som gör detta till en drömtelefon för alla hardcore gamers.
Logotypen lyser ljusrött när telefonen används och den är möjlig att ställa in så att ljuset pulserar när man spelar. Det går även att ställa in så att loggan pulserar när man får ett meddelande eller vid laddning av mobiltelefonen. Mann har full kontroll eftersom man kan stänga av det pulserande ljuset helt i mobiltelefonens inställningar.
Texturerade grå trianglar sitter både från överdelen och underdelen av bakstycket med spetsarna riktade mot mitten av baksidan. Lenovo har valt denna typ av design för att ge spelare ett bättre grepp när man spelar i landskapsläge.
Den framåtvända kameran glider upp ut mobiltelefonens chassi på mobilens ena långsida som ett sätt för att ge en display helt utan störande detaljer som ett hål eller en flärp på displayen. 
Det leder till att ifall du vill ta en selfie i ett annat läge än i landskapsläge glider den motoriserade kameramodulen upp emot din hand. Vilket är en nackdel.
Den framåtvända kameran glider upp ut mobiltelefonens chassi på mobilens ena långsida som ett sätt för att ge en display helt utan störande detaljer som ett hål eller en flärp på displayen. 
Det leder till att ifall du vill ta en selfie i ett annat läge än i landskapsläge glider den motoriserade kameramodulen upp emot din hand. Vilket är en nackdel.
Lenovo Legion Duel byggdes för att passa människor som tillbringar större delen av sin tid med att spela mobilspel och de flesta spel för mobiltelefoner kräver att mobilen ligger i landskapsläge.
Denna flaggskepps mobil har framåtriktade stereo högtalare som ger ett imponerande ljud med kraftfull bas och hög volym. Perfekt för vad den här mobiltelefonen är gjord för. En högtalare sitter längst ner på mobilen och den andra är placerad på en långsidan.
Det finns två USB typ C laddningsportar, med en placerad längst ner och en annan på sidan. Det underlättar laddning samtidigt som man spelar.
Fingeravtrycksläsaren sitter under displayens yta vilket numera är en vanlig placering hos flaggskepps mobiler och mobiler i övre mellansegmentet.

Displayen är av typen AMOLED på 6,6 tum och bildförhållandet 19:5. Den har 1080×2340 pixlar och en pixeltäthet på 388 ppi (pixlar per tum).
Displayen har en bra upplösning för spel och har en bilduppdaterings frekvens på 144 Hz
Displayens ljusstyrka är tillräcklig bra för att göra så att man kan spela utomhus i solljus men fortfarande tydligt se vad som visas på displayen. Det är väl en uppenbar fördel att ha en stor display på en smartphone som är tänkt för att användas när man spelar mobilspel och för den delen är det även en fördel när man tittar på streamad film. Man behöver tydligt kunna se vad man tittar på vilket blir betydligt besvärligare på en mobiltelefon med en mindre displaystorlek.
Man kan spela tekniskt avancerade mobilspel som Fortnite, PUBG, Call Of Duty, Modern Combat Versus eller Shadowgun Legends på de högsta grafiska inställningarna.
Uppdateringsfrekvensen hos displayen är på 144Hz men 90Hz och 60Hz är också tillgängliga för att spara på batteriförbrukningen när maximal uppdatering inte är nödvändig. Alltså när man använder mobiltelefonen utan att spela.
Under chassit sitter en åttakärnig Snapdragon 865 Plus processor på GHz och på grund av denna kraftfulla processor kan Lenovo Legion Duell köra till och med tekniskt krävande mobilspel i snabb hastighet utan lägg.
RAM minnet är på 12 GB och internminnet är på 256 GB hos basmodellen men det finns en bättre variant med ett RAM minne på 16 GB och ett inbyggt minne på 512 GB. Det är självklart så att en smartphone inriktad mot gaming behöver rejält med inbyggt minne för att få plats för alla dessa mobilspel.
Minneskort plats saknas men med så pass mycket internminne är det knappast en nödvändighet.
Selfie kameran är på 20 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter två kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins) och på 16 Megapixlar (ultra vidvinkel lins).
Kamerornas övergripande kvalitet var bra, med massor av detaljer och skärpa även om det knappast handlar om den allra högsta kamerakvaliteten då detta är en gaming mobil med fokus på spelande. 
Operativsystemet är Android 10 men med Lenovos egna skinn kallat Lenovo Os/ZUI12 som ett lager ovanpå.
Hela telefonen, inklusive användargränssnittet, har optimerats för landskapsanvändning, inklusive Lenovos egna skinn med åtkomst till speciellt anpassade inställningar och verktyg.
Under normal användning fungerar den också bra i stående läge.
Placerade på mobiltelefonens högra långsidan Kant eller på toppen när du håller mobiltelefonen i liggande läge sitter två special knappar man använder när man spelar. Det här är inte fysiska knappar som sticker ut från chassit utan snarare haptiska områden som du klämmer in för att aktivera vissa funktioner. En sorts funktioner som både HTC och Google har använt sig av på hos tidigare mobiltelefoner. Deras funktioner var dock ej kopplade till mobilt spelande.
Lenovo Legion Duel har dubbla batterier (precis som nya OnePlus 8T), dubbla laddningsportar samt ett ensamt vätskekylsystem. Lenovos resonemang för detta är att optimera telefonen för horisontellt läge, så de områden där dina händer vilar när du spelar inte blir för varma.
Spel är nästan den mest intensiva uppgiften en modern smartphone kan utföra och det tömmer batteriet ganska snabbt. För att hantera denna verklighet har Lenovo inte bara installerat ett stort batteri på 5000 mAh utan den har även stöd för supersnabb snabbladdning på otroliga 90W.
Lenovo Legion Phone Duel är en avancerad speltelefon packad med unika funktioner som dubbla batterier, pop up selfie kamera och haptiska knappar. Sådana funktioner gör detta till en drömtelefon för mobilspelare som jag själv. Däremot känns Lenovo Legion Duell en aning för dyr med sin prislapp på 12 000 kronor.
Det är långt ifrån alla mobilspelande som får råd med den här mobiltelefonen och det är förstås synd men det finns billigare alternativ om man letar lite. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.