Arena Breakout

Den stora kinesiska spelutvecklaren Tencent Games, tidigare kända för sina mobilspel PUBG och Call Of Duty Mobile har i sitt hemland lanserat ett nytt mobilspel som enligt vissa källor heter Arena Breakout. Detta är ett online multiplayer Survival/Looter shooter online spel tydligt inspirerat av ett PC spel kallat Escape From Tarkov. Survival genren ser ut att formligen explodera och det är fullt möjligt att det kommer att bli nästa stora grej inom mobilspel. Det finns redan ett antal sådana mobilspel som till exempel Badlanders och Lost Light vilka jag har informerat om i tidigare inlägg i min andra blogg Game Upgrade.
Den här typen av spel går inte ut på att döda så många motståndare som möjligt och bli ensam överlevare som hos de populära battle royale spelen. Här gäller det istället att under tiden som man samlar på sig värdefulla byten ska lyckas fly levande från banan via så kallade Escape Points. 
Spelet utspelar sig i och omkring dystra och övergivna städer. Om man har misslyckats kommer man att förlora all loot man har samlat på sig.

Det byte man inte själv vill behålla säljer man efter varje uppdrag.
Arena Breakout är en first person shooter till skillnad mot Lost Light vilken är en third person shooter.
Det nya spelet kommer att ha ett skadesystem på en nivå som inte har setts i mobilspel tidigare. Det kommer att innehålla fysiska detaljer i stor utsträckning. Det kommer enligt uppgift att visa och efterlikna akuta fysiska skador och karaktären kommer uppvisa beteenden som smärta och hunger. Sådan detaljerad information har inte tidigare införlivats i något mobilspel och det gör Arena Breakout mer unikt.
Utvecklaren Tencent Games vill få spelet så realistiskt som möjligt och det är därför spelkaraktärerna kommer att uppleva smärta, hunger och trötthet.
Spelaren behöver ägna mer uppmärksamhet åt faktorer som mat, medicinering, skador och miljöförhållanden. 
Om du någonsin har spelat Escape from Tarkov har du en idé om upplägget.
Spelet kommer även att erbjuda ett system för anpassning av vapen. Utvecklaren har sagt att de vill förse spelarna med en hardcore shooter som har mycket flexibelt gameplay.
Stridsystemet liknar i övrigt det hos de flesta andra Shooter spel.
Jag personligen spelar för tillfället både Badlanders och Lost Light. De här mobilspelen är väldigt roliga att spela och de har roat mig många timmar de senaste veckorna. Jag har försökt att ladda ner den kinesiska versionen av Arena Breakout i form av en APK fil och själva nedladdningen fungerade bra. Problemet är att jag inte har lyckats logga in i spelet. 
Spelets namn Arena Breakout är en lös översättning av det kinesiska namnet på detta mobilspel. Spelet är i nuläget bara lanserat i just spelutvecklarens hemland Kina och i nuläget har det inte officiellt bekräftats att en engelsk version kommer att lanseras. Men om spelet blir en stor succé kommer det troligen leda till att Tencent börjar att planera för en global lansering. Alla mobilspel släpps inte internationellt och i dagsläget existerar en otrolig mängd mobilspel som inte finns i svenska PlayStore. Det är lite trist att vissa länder ibland blir diskriminerade på det sättet för vi vill naturligtvis också ha möjlighet att spela så många av dessa spel som möjligt. Vi får verkligen hoppas att Arena Breakout når utanför Kinas gränser eftersom spelet verkar vara fantastiskt bra på flera olika sätt. 
Nu förhåller det sig så att de mobilspel som likt Arena Breakout är mycket tekniskt krävande behöver mycket kraft för att allt ska flyta på ett bra sätt när man spelar. Därmed blir det viktigt att ha en kraftfull smartphone som åtminstone ligger i mellansegmentet. Självklart vore det allra bästa att använda en mobiltelefon som är speciellt framtagen för gaming. En mobiltelefon som till exempel RedMagic 6s Pro.
Om du är intresserad av den här typen av innehåll får du gärna besöka min andra blogg Game Upgrade






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.