Motorola Moto G200

Nyligen presenterade Motorola Moto G200 är den mest spännande mobiltelefonen från Motorolas G-serie hittills, särskilt för dem som värdesätter specifikationer över allt annat.  Det här är en smartphone framtagen för att kunna konkurrera på många områden med de bästa flaggskepps mobilerna där ute. Den är tänkt att bli en flaggskepps dödare. En term som tidigare användes för att beskriva mobiltefoner som har de flesta av topp mobilernas prestanda men till ett betydligt lägre pris. Naturligtvis innebär den här typen av smartphones en del kompromisser för att få ner priset på produkten. Det gäller bara att som mobiltillverkare kompromissa på rätt områden och det har Lenovo ägda Motorola lyckats med här.
Displayen är ovanligt stor och den har ett runt hål i mitten av displayens överkant.
Ramen och baksidan är gjorda av plast, även om Motorola försökte piffa upp designen genom att använda metallfärg på ramen och en matt finish på baksidan.
Fingeravtrycksläsaren sitter på höger långsida integrerad i Powerknappen.
Denna smartphone är inte vattentålig men klarar av lättare regnstänk utan problem.

Displayen är en LCD display på 6,8 tum med 1080×2460 pixlar och en pixeltäthet på 395 ppi (pixlar per tum). Displayen har en bilduppdaterings frekvens på 144Hz och det är egentligen endast gaming mobiler som kan matcha det. Den stoltserar med att ha en av de mest kraftfulla processorerna under chassit
Motorola Moto G200 har nämligen en åttakärnig Snapdragon 888 Plus processor på 2,99 GHz vilket är en populär och mycket kraftfull topp processor från 2021. Den snabba bilduppdaterings frekvensen i kombination med den effektiva processorn medför att Motorola Moto G200 är väldigt lämpad för mobilspelande.
RAM minnet är på 8 GB och basmodellen har ett internminne på 128 GB men det finns också en bättre variant med samma mängd RAM minne men med ett internminne på 256 GB istället. Det finns ingen plats för ett minneskort så minneskapaciteten är inte möjlig att utöka i efterhand. Att det lanseras fler än en variant av mobiler är inte alls ovanligt och det innebär att det är viktigt att kolla upp specifikationerna för just den modell du planerar att beställa. Att en mobiltelefon är billigare i en annan butik betyder alltså inte alltid att man får samma prestanda. Det är mycket möjligt att det är den sämre varianten som man har sett i butiken med lägre pris.
Selfie kameran i fronten är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 108 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, autofokus och har dubbla LED blixtar.
Motorola har mycket att förbättra när det gäller den övergripande kamerakvaliteten innan de ligger på samma höga nivå som Google, Sony eller Apple. Med det sagt är bildkvaliteten hos denna smartphone åtminstone godkänd. Åtminstone ifall man ska utgå från kamerornas specifikationer.
Mobiltelefonen drivs av ett 5000 mAh batteri med stöd för snabbladdning på 33W som enligt Lenovo redan efter 15 minuters laddning ger tillräckligt med laddning för att hålla igång telefonen hela dagen.
Det här är en mobil som har ett rekommenderat pris från 4999 kronor och den prislappen gäller varianten med ett internminne på 128 GB.
Det priset underskrider enheter med liknande specifikation, inklusive Pixel 6 och OnePlus 9, vilket gör Motorola Moto G200 till ett billigare alternativ. Den är troligen den allra billigaste mobiltefonen med en Snapdragon 888 Plus processor vilket är imponerande. Tyvärr är det många konsumenter som helt kommer att missa den här mobiltelefonen bara för att de inte har kunskap eller känner till vad man ska leta efter när man ska skaffa sig en ny smartphone.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.