Motorola Moto G Power (2021)

Motorola Moto G Power (2021) är en kommande budgetmobil i mellansegmentet konstruerad av plast.
Den här mobiltelefonen är stor och är ganska tjock och är därmed inte hanterbar med en hand.
Dess vikt är väl fördelad, vilket gör den lätt att hålla för långa spelperioder.
Ramarna runt displayen är ganska tunna på långsidorna men den nedre delen under displayen är en aning tjockare vilket inte är ovanligt hos smartphones i den här prisklassen. Selfie kameran sitter i en cirkulär kamerautskärning i det övre vänstra hörnet av displayen.
På baksidan sitter en kvadratisk kameramodul och bakstycket har en matt finish som därför ger fördelen att det inte drar till sig fingeravtryck eller smuts.
Fingeravtrycksläsaren är integrerad i Powerknappen på telefonens högra långsida precis under volymknappen. Ett hörlursuttag finns också vilket är en mindre fördel och något som bara blir mer och mer ovanligt förekommande.

Motorola Moto G Power har en LCD display på 6,6 tum som ett sätt att få ner priset på mobilen.
Displayen i sig är godkänd men inte mycket mer. Denna display har nämligen 720×1600 pixlar vilket ger en pixeltäthet på endast 266 ppi (pixlar per tum).
Som en jämförelse hade föregångaren Motorola Moto G Power (2020) en pixeltäthet på 399 ppi (pixlar per tum) och nya Motorola Moto G Power har som sagt bara 266 ppi (pixlar per tum). Mobiltelefonen har en display som är tillräckligt stor för att man ska kunna titta på streamad film eller spela mobilspel och samtidigt få en bra upplevelse men den blir trots det inte den ultimata multimedia enhet den kunde ha blivit på grund av den lägre skarpheten på displayen.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 662 processor på 2 GHz och det är en typ av processor som brukar sitta i budgetmobiler i mellansegmentet. 
Sammanfattningsvis hanterar Power dagliga uppgifter.hyfsat bra så när man till exempel spelar upp videor och navigerar i systemet fungerar allt på ett adekvat sätt. Det är till och med fullt möjligt att spela mer tekniskt krävande mobilspel som PUBG: New State, Call Of Duty Mobile, Genshin Impact, Cyber HunterPunishing Gray Raven och Battle Prime för att nämna några spel.
Det faktum att Motorola Moto G Power (2021) inte har en kraftfull topp processor ger fördelen av att vara mindre energikrävande vilket förbättrar batteritiden ytterligare. Instegsmodellen av den här mobiltelefonen har ett RAM minne på 3 GB och ett internminne på 32 GB men det existerar även en bättre variant med ett RAM minne på 4 GB och ett internminne på 64 GB och det är den sistnämnda man som spelare bör satsa på ifall det är möjligt. Båda varianterna har plats för ett minneskort så minneskapaciteten är möjlig att utöka.
Motorola Moto G Power (2021) levereras trist nog med operativsystemet  Android 10 vilker är den mest anmärkningsvärda detaljen med denna smartphone. Android 10 är en bra mjukvara, men den är mer än ett år gammal vid det här laget och i stort sett samtliga smartphones från 2021 kommer med Android 11.
Selfie kameran är på 8 Megapixlar och på baksidan sitter tre kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), en Makrolins på 2 Megapixlar samt en djupsensor på 2 Megapixlar.
Kameran presterar fortfarande inte till flaggskeppsnivå men de är tillräckligt bra med tanke på priset. 
Power i namnet hos den här mobilen indikerar inte som en del felaktigt kan tro att det rör sig om en extra kraftfull smartphone med värsting processor. Det som man anspelar på är istället själva batteritiden.
Man väljer helt enkelt en Motorola Moto G Power (2021) för att man vill ha en telefon som klarar sig lång tid på en laddning och med ett 5000 mAh batteri är detta en telefon som kan hålla det löftet.
Ett svenskt pris är ännu inte känt men den här mobiltelefonen kostar från 170 dollar vilket motsvarar ungefär 1530 kronor exklusive moms. Det betyder att man hamnar någonstans runt 2000 kronor med moms. Konkurrensen bland mobiltefoner i mellansegmentet är hård så det går att hitta mobiltefoner med bland annat skarpare displayer och bättre kamerakvalitet till ungefär samma kostnad men ifall man prioriterar batteritiden är Motorola Moto G Power en av de bättre.






     Cyber Hunter

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.