Honor 60

Honor är på väg att introducera sin senaste mellanklassmodell i form av Honor 60 som nu bekräftas lanseras i Kina i början av december.
Denna smartphones kommer att ha böjda kanter mot höger och vänster långsida av telefonen medan HONOR 60 Pro kommer att ha böjda kanter på alla fyra sidor. 
Displayen har en central punch hole selfie kamera placerad i mitten av displayens överkant.
Fingeravtrycksläsaren sitter under displayens yta och den låser upp mobilen snabbt och korrekt.
På baksidan sitter två runda kameraringar med en kameralins i varje stor cirkel och en extra kameralins mellan dem. LED blixten sitter bredvid på sidan.
Honor 60 kommer i en rad färger och har ett glänsande, glittriga ytskikt. Mobiltelefonen är konstruerad av plast som har täckts av glas med kanter runt mobilen av plast och baksidan täckt av glas.

Honor 60 har en AMOLED display på 6,6 tum med bildförhållandet 19:5 och den har 1080×2340 pixlar och en pixeltäthet på 392 ppi (pixlar per tum). 
Den stora displayen och dess skärpa och kontrast medför att Honor 60 blir en utmärkt multimedia enhet lämpad för mobilspelande och filmkonsumtion.
Enligt vissa uppgifter har mobilen en åttakärnig Snapdragon 778G Plus processor vilket i så fall gör Honor 60 till en budgetmobil i övre mellansegmentet. Basmodellen lär ha ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men det kommer sannolikt även att existera minst en bättre variant med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB. Ingen av dessa olika varianter har plats för ett minneskort.
Processorn är relativt kraftfull och effektiv och klarar därmed av att driva också mer tekniskt krävande mobilspel utan större bekymmer. 
Det ryktas att telefoner kommer med en 32 Megapixlars selfiekamera vilket är mycket tilltalande och unikt.  Huvudkameran borde vara imponerande på grund av att den enligt uppgifter är en 108 Megapixlar kameralins med vidvinkel perspektiv. Det finns ytterligare två kameralinser på 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt. Enligt specifikationerna ser mobiltefonens kameror åtminstone på pappret ut att vara av hyfsat bra kvalitet. 
Operativsystemet är Android 11 och det kommer att vara uppgraderingsbart till Android 12 när den systemversionen släpps nästa år (2022). Mobiltillverkaren Honor har under några års tid haft vissa problem rörande programvaran eftersom Honor tills nyligen tillhörde Huawei. De drabbades följdaktligen av exakt samma restriktioner som Huawei på så sätt att även de svartlistades av den amerikanska regeringen. Inga företag med kontor i USA fick göra affärer med Honor. Man hade därmed varken tillgång till Snapdragon processorer eller själva operativsystemet Android som ju alla vet ägs av amerikanska Google. 
Nu har Honor kommit runt problemet genom att Huawei har sålt företaget. Honor 60 lanseras med andra ord med den licensierade versionen av Android till skillnad mot mobiltefoner från Huawei vilka kommer med den öppna version som helt saknar Googles tjänster och funktioner.
Nu kan det återigen vara läge för att beställa en mobiltelefon från Honor men många kommer att missa den här informationen eftersom de inte läser på om smartphones. Man tror fortfarande att det finns problem med att beställa en mobiltelefon från Honor fast situation nu har ändrats helt och hållet. 
Batteriet är på 4300 mAh batteri och har stöd för snabbladdning på 66W.
Honor 60 har inget bekräftat pris än, även om detta utan tvekan kommer att ändras vid lanserings evenemanget i Kina den 1 december 2021.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.