Rykten om Motorola Edge 30 Ultra

Motorola Edge 30 Ultra läckte precis vilket ger oss en god uppfattning om vad vi kan förvänta oss.
Det finns ett centralt placerad hål på displayens överkant som påstås rymma en ganska imponerande främre kameralins.
Som vanligt har den här toppmobilen en stor display med tunna ramar runt om. Hörnen och kanterna runt om är avrundade och mobiltelefonen ligger skönt i handen.
Chassit är gjort av plast och på baksidan sitter en rektangulär kameramodul vilken sitter i övre vänstra hörnet.
Fingeravtrycksläsaren är integrerad i Powerknappen vilken är placerad på telefonens högra långsida.
Samtliga knappar finns på enhetens högra långsida med en USB-C-port i botten. Det finns inget hörlursuttag.

Displayen är en AMOLED display på 6,6 tum med bildförhållandet 19:5 och den har 1080×2460 pixlar och en pixeltäthet på 390 ppi (pixlar per tum). Displayen är skarp och tydlig med utmärkt färgåtergivning och kontrast.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 898 processor som kommer att vara nästa års absoluta topp processorer från Qualcomm. Här finns det med andra ord gott om kraft och effektivitet så mobilen klarar lätt av att driva tekniskt krävande mobilspel.
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men det kommer också att existera en bättre variant med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB. Ingen av dessa varianter har plats för ett minneskort och de övriga specifikationerna är gemensamma för båda.
På grund av att Motorola Edge 30 Ultra lanseras först 2022 kommer den sannolikt med operativsystemet Android 12 som då har släppts.
Selfie kameran är enligt obekräftade uppgifter på 60 Megapixlar och på baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 50 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator samt dubbla LED blixtar. Kamerakvaliteten bör vara av hyfsat hög kvalitet så man ska kunna ta fina, detaljrika bilder med utmärkt skärpa.
Det finns olika information om storleken på batteriet. Enligt vissa sidor har Motorola Edge 30 Ultra ett batteri på 4700 mAh och enligt andra sidor har den istället ett batteri på 5000 mAh. Denna smartphone har stöd för snabbladdning på 68W vilket laddar batteriet från noll till femtio procent på 15 minuter och till helt full på 35 minuter.
Motorola Edge 30 Ultra verkar ganska  lovande, med en topp processor ett stort batteri och några högkvalitativa kameralinser. 
Brister som avsaknad av autofokus och att telefonen endast har en IP-52 Certifiering betyder att den inte hamnar på exakt samma nivå som de absolut bästa flaggskepps mobilerna men den ligger inte långt ifrån och om den har ett lägre pris kan den ändå stå sig bra i konkurrensen.
Kom ihåg att aldrig beställa en ny smartphone på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på vad du använder din smartphone till. Jämför olika mobiltelefoner inom samma prisklass genom att läsa recensioner och jämföra specifikationerna. Allt för många människor bara beställer en mobiltelefon utan att först utföra förarbetet.
Framtiden får utvisa hur mycket av förhandsinformationen som faktiskt stämmer med verkligheten. 




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.